Blog

Αποταμιεύσεις καλοκαιριού

2014-09-18 12:04

Μπήκε φθινόπωρο...το ξέρεις όταν βραδυάζει και νοιώθεις εκείνη την ανατριχίλα στους ώμους...Το ξέρεις όταν ζητάς αγκαλιά το βράδυ για να κοιμηθείς ζεστά.Φθινόπωρο..όμορφη εποχή.Σπάνια στο είδος της και πολύτιμη πολύ...Γιατί το φθινόπωρο βάσει επιστημονικών ερευνών ,σου λέει,είναι η Πρωτοχρονιά μέσα σου.Αμέ!

Το καλοκαίρι εκεί κάπου ανάμεσα χαλάρωσης-αντιηλιακού-καφέ-πιάσε ένα τόστ , παίρνεις τις πιο σημαντικές αποφάσεις.Για σένα,για τη δουλειά,για αυτό το φόρεμα που τελικά δεν σε κολακεύει κ. ο . κ   Ίσως λοιπόν,θα πρέπει κάποτε να δώσουμε στο φθινόπωρο τη θέση που του αξίζει στην καρδιά μας.Το φθινόπωρο είναι αυτό που θα μας δώσει την ώθηση για τις μεγάλες αλλαγές.Είναι η εποχή που θα αλλάξεις χρώμα στο μαλλί,θα ξεκινήσεις διατροφή,θα κόψεις επιτέλους το καπνίσμα και θα αποφασίσεις να σε προσέχεις και να σε αγαπάς.

Το καλοκαίρι σου,δες το σαν αποταμιευτικό πρόγραμμα.Μαζεύεις...έτσι χαλαρή και απαλαγμένη απο στρές και προβλήματα,μαζεύεις εμπειρίες..Βλέπεις..δεν κοιτά απλά.Βλέπεις μέσα σου.Βλέπεις εσένα.Πόσο υπέροχη είσαι,πόσο δυνατή και πόσα καταπληκτικά πράγματα μπορείς να καταφέρεις..Το καλοκαίρι σου είναι το αποταμιευτικό πρόγραμμα σου και ο πραγματικός καθρεύτης σου.

Ούτε σε κολακεύει ούτε σε φθονεί.Σε αγαπάει.Και σε δέχεται όπως είσαι.Γιατί είσαι μοναδική..Και έρχεται μετά σου λέει,το υπέροχο φθινόπωρο και είναι η ώρα να κάνεις ανάληψη.Σπάσε τον κουμπαρά των θέλω σου και βάλε πλώρη για τις πραγματικότητες σου.

Δεν θα υπάρξει ποτέ πιο δυνατό ον απο τον άνθρωπο,πιο πολύχρωμα έντονα χρώματα απο αυτά της αύρας σου.Και δεν θα γινει ποτέ καλύτερη εποχή απο αυτό,το καφέ φθινόπωρο.

Πάρε ανάσα,πάρε και τις αποταμιεύσεις του καλοκαιριού σου ανα χείρας και βουρ! για το ταμείο του φθινοπώρου!!!!

Δεν είναι ποτέ αργά για να γίνεις ότι εσύ ονειρεύεσαι και πίστεψε με,θα είναι πάντα πολύ νωρίς να εγκαταλείψεις ;)

Μην φιλάς τον Βάτραχο σου

2014-09-05 12:31

Κοίτα να δείς,οι σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι εύκολες.Δεδομένο.Και οι άνθρωποι ως μονάδες δεν είμαστε εύκολοι.Ο καθείς απο το δικό του μετερίζι,προσπαθεί να επιβληθεί,να περάσει το δικό του,να βγεί πιο πάνω ρε παιδί μου.

Και εκεί κάπου το χάνεις.Έχεις ερωτευτεί,και προσπαθείς και υποτάσσεαι όσο σου επιτρέπει η αξιοπρέπεια σου.Γιατί ο Πρίγκηψ είναι απαιτητικός.Αλλά δεν σε πειράζει...δεν σε πειράζει που αλλοιώνεσαι και σιγολιώνεις για να πάρεις μια νέα μορφή άγνωστη σε σένα.Δεν σε νοιάζει.Αρκεί να είναι ευτυχισμένος και αιώνια δικός σου αυτός ο στριφνός Πρίγκηψ.

Και ξημερώνει η αποφράδα ημέρα που δίπλα σου αντί για τον υπέροχο ιπποτικό,εντάξει λίγο απαιτητικό Πρίγκηπα..έχεις ένα βάτραχο.Με στέμμα κι αυτός.

Φταίς.Πόσο φταίς.Δεν σου είπανε ποτέ ότι όσο ξεχειλώνεις τα όρια σου τόσο θα σου ζητούν να τα μεγαλώσεις?Όσο αντέχεις τόσο θα υποφέρεις?Σου το είπαν.Μεταξύ μας είμαστε.Σου το είπαν και το ξέχασες.Την ίδια στιγμή που τον αντίκρυσες και σου ταξε παλάτια και ενδεχομένως και λεφτά.

Όσο εσύ αλλοιωνόσουν και έπαιρνες το επιθυμητό σχήμα ο Πρίγκηπας σου έκανε ακόμη πιο απροσπέλαστα τα δικά του όρια και σύνορα.Έτριβε τα χέρια του κρυφά που σε κατάφερε να γίνεις το "λουκουμάκι" του.Ο άνθρωπος δεν φταίει.Όσο δίνεις απαιτεί.Η ευθύνη βαραίνει εσένα.Μην απελπίζεσαι,ποτέ δεν είναι αργά.

Σήμερα,τώρα,θυμήσου εσένα.Ποια είσαι και τις θέλεις.Απο τη ζωή σου,απο τον εαυτό σου,απο τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.Και κάντο λιανά.Πολτοποίησε το στο multi και σέρβιρε το.Είσαι ο εαυτός σου και μην ξεχνάς ότι αυτόν τον εαυτό ερωτευτηκε και εκείνος και ουχί τη νέα σύνθεση με μπλέ και πράσινους κόκκους.

Οι σχέσεις δεν πρέπει να είναι αγώνας επιβολής.Οι σχέσεις είναι εκτίμηση,θαυμασμός,σεβασμός,προστασία και φροντίδα.Κανείς δεν είναι λάθος και κανείς δεν είναι σωστός.Ο καθένας είναι ο εαυτός του.Και ο καθένας οφείλει να υπερασπίζεται τη μοναδικότητα του.

Εάν στο δικό σας παλάτι αυτό δεν ισχύει μάλλον πρέπει να σκεφτείς ότι ίσως δεν είναι αυτό το σωστό βασίλειο για εσένα.

Και για να προλάβω τα δράματα σε παρακινώ να ρωτήσεις τον εαυτό σου τα εξής: α)Πώς θέλω τη ζωή μου σε 3 χρόνια απο τώρα? β)Μπορώ να την έχω όπως την θέλω με τον συγκεκριμένο Πρίγκηπα ?

Εφόσον απαντηθούν ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά η ευθύνη βαραίνει και πάλι εσένα.Ρίσκο είναι τα πάντα στη ζωή.ϊσως κάποια όμως δεν αξίζουν τόσο.

Πάντα μα πάντα όμως να θυμάσαι ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ&ΥΠΕΡΟΧΗ.Όπως είσαι,με όλα σου τα"θέλω" και τα "πιστεύω".Δεν αξίζει να αλλοιώνεσαι..όσο λαμπερός κι αν εμφανίζεται ο Πρίγκηψ....Εκτός κι αν εξ αρχής χαλβάδιαζες τον βάτραχο μέσα του ;)

 

Καλοκαιρινοί έρωτες αυτή η αυταπάτη.

2014-09-02 12:06

Τα εφηβικά μου καλοκαίρια διέπονταν απο μία σοφία.Ήξερα εκ προιμίου ότι η αγάπες θα φύγουν τόσο εύκολα όσο τα μαύρισμα μου χωρίς self tan.Επίσης ήξερα ότι το μεθυστικό σπιλτς σπλάτς των κυμάτων κάλυπτε οποιαδήποτε παραφωνία του αταίριαστού πλην ερωτευμένου ζευγαριού που περνοδιάβαινε τα στενοσόκακα ή ακόμη καλύτερα τις παιδικές χαρές.

Γι αυτό και όλοι μου-μα όλοι μου-ανεξαιρέτως οι καλοκαιρινοί έρωτες αντί για δακρύβεχτο αποχαιρετισμό λάμβαναν όλοι το ίδιο ραβασάκι.Ήταν το τραγούδι του Μιχ.Ρακιντζή "Δεν τελειώνει μια αγάπη τόσο απλά"...Δακρύβεχτο και αυτό θα μου πείς αλλά κάπως έπρεπε να χρυσώσω το χάπι.

Διότι δεν είχα καμία ανάγκη ή διάθεση ή σκοπό να τους ξαναδώ.Άσε που συνήθως έμεναν στην άλλη άκρη της Ελλάδος.Αυτά βέβαια στα σοφά εφηβικά μου χρόνια.

Τι γίνεται μεγαλώνοντας?Όταν είναι τέτοιος ο καημός της σχέσης που θέλεις σώνει και καλά να την πάρεις μαζί σου στη βαλίτσα σου,αντί για κοχύλι ας πούμε..? Δράμα και οδυρμός. Διότι επιστημονικά τεκμηριωμένο είναι ότι το καλοκαίρι ερωτευόμαστε παθιάρικα σου λέει.

Κάτι η χαλαρώτις των διακοπών,κάτι τα αρώματα,κάτι οι τεκίλες ε, δεν θέλει και πολύ να σου γίνει εμμονή ο γάμος άρτι αφηχθείς στην πόλη αβεκ συγγενολόι και τους φίλους να χειροκροτούν το τρελά ερωτευμένο ζευγάρι που γνωρίστηκε στο νησί και ω,τα πουλάκια μου δεν κρατιούνται.

Σύνελθε λίγο.Πιές καφέ,κάνε ένα τσιγάρο,άλλαξε θέση στα έπιπλα...κάτι! Οι καλοκαιρινοί έρωτες εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων αποτελούν κομμάτι των διακοπών.Επειδή όμως ώς άλλα παρεώ δεν χωράνε στη βαλίτσα σου τα παίρνεις στον τόπο αναψυχής.Μα θα μου πείς...τον ερωτεύτηκα..Και πάλι σύνελθε θα σου πώ..διότι..ερωτευτηκες την εντελώς χαλαρή και παρείστικη και ενδεχομένως τραγικά ρομαντική πλευρά ενός ανθρώπου που δεν γνωρίζεις.Δεν ήσασταν κάτω απο την πίεση της καθημερινότητας,δεν γνωριστήκατε μέσω κοινών φίλων..δεν ξέρεις καλά καλά αν όντως είναι μόνος του ή απλά είπε να ξεσκάσει αλλάζοντας παρτενέρ.

Θα σου πώ όμως και το άλλο,το καθησυχαστικό.Εάν ο καλοκαιρινός ο έρωτας είναι να κρατήσει.Θα κρατήσει.Όπως και οι έρωτες κάθε εποχής.Δεν χρειάζεται να τρώς τα νύχια σου ή να ξεψαλιδωνεις τα μαλλιά σου περιμένοντας τηλέφωνο.Μπορείς σαφώς να κάνεις μία κρούση αλλά ως εκεί.

Εάν θέλει και είναι να είστε μαζί ο κόσμος τούμπα να ρθει θα βγάλετε και τα Χριστούγεννα παρέα.Και αφού όλα στον κόσμο τούτα διέπονται απο μια σοφία,τραγικά εκνευριστική αν με ρωτάς,σου προτείνω να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου.

Να κάνεις τις νέες αρχές σου και να πάρεις τις νέες δεσμέυσεις σου,όπως οφείλει κάθε άνθρωπος γυρνώντας απο διακοπές.Ό έρωτας δεν βρίσκεται μόνο το καλοκαίρι και κυρίως δεν φοράει μαγιώ μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.

Βάλε στο μυαλο σου ότι σε συνεπήρε το "πακέτο" των διακοπών σου και ουχί! πώς ερωτεύτηκες σφόδρα τον ψηλό-πίναμε μαζί-δεν ξέρω το επίθετο του.

Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται απο ανεμελιά,σκανδαλιές άντε και καμιά γνωριμία.Και ναι,όπως σου είπα εάν είναι να κρατήσει θα κρατήσει.

Μη σκάς και κυρίως μην χάνεις τον Σεπτέμβρη σου..με ότι αυτό συνεπάγεται ;)

 

 

<< 24 | 25 | 26 | 27 | 28 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>