Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49

 

Αγαπημένοι μου ,

 

πάει καιρός.

Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ !

Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.

 

Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να επιστρέψουμε σε μία καθημερινότητα που από ότι φαίνεται  δεν επλήγει και σοβαρά , στην επίπονη μάχη με τον χρόνο , το χρήμα και τον φόβο κάπου χάθηκα .

 

Μαζί με εμένα και εσένα , χάθηκαν και όσα χαμένα βρήκαμε με περίσσια συγκίνηση και ενοχή κατα τη διάρκεια του εγκλεισμού.

Αγαπηθήκαμε από την αρχή , πιστέψαμε στην δύναμη του ανθρώπου , ακούσαμε προσεκτικά τον γείτονα , σκύψαμε πάνω από την ξεραμένη γαρδένια ..μοναδική ζωντανή ύπαρξη στο μπαλκόνι μας , να την αναστήσουμε , να της δείξουμε πόσο πολύ μετανιώνουμε που δεν την ποτίσαμε αρκετά , που δεν την εκτιμήσαμε όσο της άξιζε.

 

Κοιτάζω γύρω μου , ανθρώπους βιαστικούς , ανθρώπους χαμένους και απεγνωσμένους . 

Δεν τους φτάνει ο χρόνος , δεν τους φτάνει η  μία δουλειά , δεν τους αρκεί η μία γυναίκα , δεν έχουν άλλον αέρα.

Νεκροί κυκλοφορούμε και καμαρώνουμε θαρρείς τα σάββανα μας τα ολοκαίνουργια .

Τα "μετά κοροναιού" , που δεν καταλήξαμε τελικά και πως ακριβώς γράφεται .

 

Και πάνε στο καλό οι αναθεωρήσεις ζωής , γίνανε κομφετί οι διαπιστώσεις θανάτου και μείναμε να σκεφτόμαστε μια κάποια καραντίνα που θα μας άλλαζε τη ζωή  , πολύ ευχαρίστως ναι αλλά τι κρίμα , όχι .

Φυσικά πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω , ασφαλώς η ζωή και συνεχίζεται και βελτιώνεται ,απλώς εμένα μου δημιουργείται η εντύπωση πως οι ζωές μας απλώς πάνε παρακάτω σπρώχνωντας .

Δεν εκμεταλευτήκαμε τίποτα από όσα μπορούσαμε απο αυτή την άσχημη συγκυρία , παρα μόνο το "τικ τοκ"  τώρα που το σκέφτομαι .

 

Πολύ γρήγορα ξεχάσαμε και ακόμη γρηγορότερα επιστρέψαμε ακριβώς εκεί που ήμασταν, μη σου πώ και πιο πίσω .

 

 

 Προσωπικά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο ... Που γλιτώσαμε απο τον κοροναιό αλλά θα πάμε από βλακεία , ή που και απο αυτόν δεν γλιτώσαμε και τη ζωή μας δεν βελτιώσαμε ; 

 

Άστα να βρίσκονται αυτά τα ερωτήματα , κάποτε ίσως απαντήθούν .

Αν βρούμε χρόνο .