Blog

S.O.S Να θυμηθώ να μην ξεχάσω...

2014-09-30 12:36

Δεν μπορεί να το παθαίνω μόνο εγώ.Δεν το δέχομαι δηλαδή.Να ξεχνάω.Όχι deadlines και τέτοια..όχι..πιο απλά πράγματα...π.χ να βάζω το τηγάνι με το λάδι,να ψιλοκόβω το κρεμμύδι και 2 ώρες μετά να συνειδητοποιώ ότι δεν έχω ανάψει το μάτι!! Μου έχει τύχει να βάλω την κούπα του καφέ στο ψυγείο αντί να τη πάρω στο γραφείο...να ξεχάσω το γάλα όλο το βράδυ στο μπάνιο..επάνω στο πλυντήριο..και άλλα κουλά.

Πριν τρελαθώ και πληρώσω αδρά σε ένα γιατρό,μια ψυχαναλύτρια,έναν νευρολόγο βρε αδερφέ αποφάσισα να οργανωθώ.

Σημειώνω τα πάντα φίλε μου.Τα πάντα.Όπως το ακούς.Έχω μια ατελείωτη to do list.Απο το σίδερο μέχρι τη λίστα με τα ψώνια.Δεν θα τρελαθώ εγώ!!!

Οι επιστήμονες λένε ότι αυτό συμβαίνει όταν παραφορτώνεις τον εγκέφαλο σου και κατά συνέπεια την καθημερινότητα σου με διάφορα λογιών λογιών πραγματάκια..Και επειδή είμαστε προγραμματισμένοι να θυμόμαστε μόνο τα σημαντικά και αγχωτικά θεματάκια μας όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.Ανύπαρκτη συνήθως.

Έλα μου όμως που τα μικρά είναι αυτά που απαρτίζουν την υπέροχη καθημερινότητα μας..είναι εκείνα τα ασήμαντα τοσοδούλια που σου φτιάχνουν τη μέρα,τη στιγμή,τη διάθεση. Π.Χ έχεις κάτσει αναπαυτικά στην αγαπημένη σου πολυθρόνα έχει πάρει το μπώλ με τα ποπ κορν,αναψυκτικό,κουβερτούλα κια ουπς! το τηλεκοντρόλ είναι στον άλλον καναπέ..Σου έχει τύχει έτσι? Μη σκάς. Δεν είσαι μόνος.Είμαστε πολλοί.Εμείς οι πολυάσχολοι,πολυπράγμωνες,πολυτάλαντοι και πολυξεχασιάριδες.

Σου προτείνω να οργανωθείς.Θα έχεις ένα τετράδιο,ένα μπλοκ,ένα μάτσο post it ,ότι θέλεις και βολεύεσαι..και θα σημειώνεις τα πάντα. Γλιτώνεις χρόνο,κόπο και άγχος! Ω ναι.

Το τελευταίο είναι δε και το πιο σημαντικό.Αλλοίμονο εάν αγχωνόμαστε για το κάθε τι.Όταν όμως δεν σε βοηθά η μνήμη σου και έχεις να ασχοληθείς με 84 παράλληλα πράγματα,ένας ντουβρουτζάς θα σου ρθει.

Γι αυτό σου λέω.Σημείωνε.Τα πάντα.Και μόλις ολοκληρώνεις την κάθε εργασία σβήνε την απο τη λίστα σου.

Η ζωή είναι πανέμορφη και τακτοποιημένη απο μόνη της.Αρκεί να την βοηθήσουμε στο ομαλό ρολάρισμά.Είναι κρίμα κάτι τόσο απλό και εύκολο να σε κολλάει και να σου στερεί χρόνο,ηρεμία και ζωή τελικά...

Λοιπόν...σημείωνε και...τσουλάμε.

 

Περί αχαριστίας το ανάγνωσμα...

2014-09-24 16:22

Αχαριστία = έλλειψη ευγνωμοσύνης / μη ύπαρξη εκτίμησης εκ του ευεργετηθέντα. Κι αφού το κατάλαβες..πάμε παραπέρα.

Πές αλήθεια,όχι πές..δεν έχεις συναντήσει ποτέ σου εκείνο τον τύπο ανθρώπου που είναι καλός,γλυκός,υπέροχος,σε λατρεύει,σε χρειάζεται,σε κανακεύει και στην πρώτη αναποδιά τσούπ! ΦΤΑΙΣ. Όχι? Μη ψεύδεσαι,μεγαλώνει η μύτη σου.Θα σε ταράξω και δεν το θέλω.

Είναι πολλοί και φυσικά ζούν ανάμεσα μας.Για το εάν είναι ενήμερος ο Λιακόπουλος μη με ρωτάς.

Τώρα,αυτά τα αχάριστα όντα με περιφορά γαλαντόμου κουταβιού είναι διάσπαρτα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής.Επιβιώνουν μασουλώντας το φιλότιμο και την υπομονή σου και αντί για ρέψιμο σου εκσφενδονίζουν ευθύνες,συνήθως τις δικές τους.

Είμαι εγώ εδώ να μας ανοίξω τα μάτια,μη φοβού. Ο αχάριστος που λές,φύση θέση θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να σε ξεζουμήσει χωρίς όχι απλά αντάλαγμα,αλλά ούτε και κουράγια δεν θα σου αφήσει φεύγοντας."Εγώ δεν τον κατηγορώ.Ζούγκλα είμαστε,όπως μπορεί επιβιώνει ο καθείς.Εσυ όμως..εσύ μικρό φιλότιμο,αφελές πλάσμα γιατί αφού το βλέπεις να ρχεται το τσουνάμι της αχαριστίας...δεν κάνεις λίγο πιο κεί? Μια ομπρέλα παραπέρα ρε αδερφέ να μη σε πετύχει το κύμα? Είσαι μαζόχας φίλε μου.Και κλάψας.Και καλά να πάθεις.

Ποτέ όμως δεν είναι αργά.Ξέρω,εσύ ήθελες να βοηθήσεις.Να βοηθήσεις.Όπου βοηθάω σημαίνει παρέχω τις όποιες υπηρεσίες μου εξυπηρετούν για όσο μπορώ,εφόσον μπορώ και εάν μπορώ.Η αχάριστη πλευρά δεν το βλέπει έτσι.Και έτσι απο εκεί που είσαι ο καλός άνθρωπος που βοηθά γίνεσαι εκείνος ο ανεύθυνος χαραμοφάης που αντί να λές και ευχαριστώ έχεις και απαίτηση εκτίμησης.Ου να μου χαθείς,ου!

Σωτηρία δεν υπάρχει.Το χω δεί το εργάκι άπειρες φορές.Έχω δεί όμως και εμένα άπειρες φορές,να μου γυρνάει μάτι&άντερο ταυτόχρονα και όπου φύγει φύγει ο αχάριστος...αλλά μετά ήρθε η επιφοίτηση..Δεν φταίει.Στο ξαναπά.

Τα σημάδια πάντα είναι εκεί,δυστυχώς και η στραβωμάρα σου.Φταίς.Σκούπισε τη μύξα σου και σώπασε.Φταίς είπα και επιβάλλεται να εξιλεωθείς απέναντι ..σε εσένα.Στην ψυχούλα σου που ταλαιπώρησες,στη ζωή σου που γεμίζεις με αχάριστους ανθρώπους και στον καθρεύτη σου,που θέλει να σε βλέπει ήρεμο και ευτιχυσμένο και εσύ του το στερείς.

Απο σήμερα,φτιάξε τη λίστα σου.Μέτρα τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου και πόσο μάλλον αυτούς που σε έχουν γύρω τους,κάνε το ξεκαθάρισμα.Μη λυπηθείς,χαμένος κανείς δε πάει.Παρακάτω θα βρεθεί ένας άλλος φιλότιμος που δεν θα χει διαβάσει αυτό το ταπεινό άρθρο.

Έχεις ανάγκη απο ανθρώπους που ξέρουν να σέβονται,να εκτιμούν και να αναγνωρίζουν.Έχεις όμως και υποχρέωση να ΣΕ σέβεσαι,να ΣΕ εκτιμάς και να ΣΕ αναγνωρίζεις.Μην χάνεσαι,μην αναλώνεσαι.

Απεταξάμην την αχαριστία! Απεταξάμην!

 

 

Εμμονές μου όλα

2014-09-21 11:56

Κυριακή που λές..και πάντα ξυπνάω με αυτή την ένταση μέσα μου ότι πάει τελείωσε η χαλάρωση,αύριο πάλι δουλειά.Κάνω λάθος το γνωρίζω ,γιατί εκτός του ότι προκαταβάλλομαι μου χαλάω και την Κυριακή.Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το θέμα μας είναι οι Εμμονές.Μάλιστα.Εμμονές έχουν όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι,ας το ξεκινήσουμε απο εκεί.Εμμονή θεωρείται η έντονη προσκόληση σε κάτι συγκεκριμένο..Μία συγκεκριμένη διατροφή,μία σταθερή συνήθεια σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας ή σε έναν άνθρωπο.

Σήμερα συγκεκριμένα θα μιλήσουμε με την Εμμονή της νοικοκυροσύνης.Αμέ. Και δεν εννοώ την εβδομαδιαία φασίνα ή το συγίρισμα του κρεβατιού.Μιλάω για όλες εκείνες τις προγραματισμένες κινήσεις που θα κάνεις μόλις ανοίξεις τα μάτια σου. 

Ξυπνάω,πλένομαι,παράλληλα ρυθμίζω το πλυντήριο για μαλακτικό(γιατί ξέχασα να απλώσω το βράδυ),πηγαίνω στα άπλυτα ξεχωρίζω την επόμενη πλύση,πηγαίνω δωμάτιο βγάζω να αεριστούν τα σκεπάσματα,κουζίνα τώρα..νερό στο μάτι να βράσουν οι πατάτες και άς έχω και έτοιμη και τη σάλτσα..ψιλοκόβω και κρεμμύδι. Όπως αντιλαμβάνεσαι έως ότου να πιείς καφέ ή να φάς σαν άνθρωπος πρωινό έχουν περάσει τουλάχιστον 2 ώρες,το σπίτι ναι μεν είναι στην εντέλεια αλλά τα νεύρα σου κρόσσια.Συνεπώς,δεν θα προτιμήσεις τον  καφέ.

Έρχεται μεσημέρι.Να στρώσεις τραπέζι,να μαζέψεις μετά,να πλύνεις ε, να μην ρίξεις και ένα ξεσκόνισμα μιας που έχεις χρόνο?

Απόγευμα..άπαπα αυτά τα ντουλάπια θέλουν κι άλλο τρίψιμο.Δως του να τρίβεις και για άυριο...χμ...ας φτιάξω τη φάβα για αύριο.Τουτέστιν ,ούτε  βραδινή χαλάρωση.ΕΜΜΟΝΗ. Με τον έλεγχο και την νοικοκυροσύνη.

Είμαι εδώ για να σε χαλαρώσω.Το σπίτι σου το ξέρεις και το ορίζεις μόνο εσύ.Άρα,εάν αιωρείται σκόνη στον αέρα κανείς -εκτός απο εσένα-δεν θα το παρατηρήσει.Πέρα τούτου,το σπίτι σου υπάρχει για να χαλαρώνεις.Να αισθάνεσαι ασφάλεια και οικειότητα και όχι ότι είσαι μόνιμα έγκλειστη σε κάτεργο.

Σήμερα κιόλας βάλε πρόγραμμα στις δουλειές του σπιτιού και ακολούθησε το πιστά.Σήμερα που είναι Κυριακή,επαναπρογραμμάτισε τον εαυτό σου.Αγάπησε και το σπίτι σου αλλά και εσένα..Μπορείς να μαγειρεύεις 2 φαγητά ανα δύο ημέρες.Έτσι την ενδιάμεση ημέρα μπορείς να κάνεις σιδερο ή ότι άλλο επιθυμείς.

Μην τρελένεσαι.Βάλε τάξη όχι μόνο στα μαξιλαράκια του καναπέ αλλά και στις εμμονές σου.Μάθε να απολαμβάνεις τη ζωή και όχι απώς να ητν εκτελείς σαν τις οδηγίες παρασκευής του κέικ.Τέλος, να θυμόμαστε πάντα ότι η Κυριακή σε όλο τον κόσμο,αναντάμ παπαντάμ είναι η ιερή μέρα της ξεκούρασης και της οικογένειας...μην κάνεις τίποτα.Ξύπνα στις 11 και φάτε έξω.

Όχι ΄τιποτα άλλο αλλά έτσι όπως πάς σε βλέπω να καταλήγεις έτσι...

<< 23 | 24 | 25 | 26 | 27 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>