Εμμονές μου όλα

2014-09-21 11:56

Κυριακή που λές..και πάντα ξυπνάω με αυτή την ένταση μέσα μου ότι πάει τελείωσε η χαλάρωση,αύριο πάλι δουλειά.Κάνω λάθος το γνωρίζω ,γιατί εκτός του ότι προκαταβάλλομαι μου χαλάω και την Κυριακή.Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Το θέμα μας είναι οι Εμμονές.Μάλιστα.Εμμονές έχουν όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι,ας το ξεκινήσουμε απο εκεί.Εμμονή θεωρείται η έντονη προσκόληση σε κάτι συγκεκριμένο..Μία συγκεκριμένη διατροφή,μία σταθερή συνήθεια σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας ή σε έναν άνθρωπο.

Σήμερα συγκεκριμένα θα μιλήσουμε με την Εμμονή της νοικοκυροσύνης.Αμέ. Και δεν εννοώ την εβδομαδιαία φασίνα ή το συγίρισμα του κρεβατιού.Μιλάω για όλες εκείνες τις προγραματισμένες κινήσεις που θα κάνεις μόλις ανοίξεις τα μάτια σου. 

Ξυπνάω,πλένομαι,παράλληλα ρυθμίζω το πλυντήριο για μαλακτικό(γιατί ξέχασα να απλώσω το βράδυ),πηγαίνω στα άπλυτα ξεχωρίζω την επόμενη πλύση,πηγαίνω δωμάτιο βγάζω να αεριστούν τα σκεπάσματα,κουζίνα τώρα..νερό στο μάτι να βράσουν οι πατάτες και άς έχω και έτοιμη και τη σάλτσα..ψιλοκόβω και κρεμμύδι. Όπως αντιλαμβάνεσαι έως ότου να πιείς καφέ ή να φάς σαν άνθρωπος πρωινό έχουν περάσει τουλάχιστον 2 ώρες,το σπίτι ναι μεν είναι στην εντέλεια αλλά τα νεύρα σου κρόσσια.Συνεπώς,δεν θα προτιμήσεις τον  καφέ.

Έρχεται μεσημέρι.Να στρώσεις τραπέζι,να μαζέψεις μετά,να πλύνεις ε, να μην ρίξεις και ένα ξεσκόνισμα μιας που έχεις χρόνο?

Απόγευμα..άπαπα αυτά τα ντουλάπια θέλουν κι άλλο τρίψιμο.Δως του να τρίβεις και για άυριο...χμ...ας φτιάξω τη φάβα για αύριο.Τουτέστιν ,ούτε  βραδινή χαλάρωση.ΕΜΜΟΝΗ. Με τον έλεγχο και την νοικοκυροσύνη.

Είμαι εδώ για να σε χαλαρώσω.Το σπίτι σου το ξέρεις και το ορίζεις μόνο εσύ.Άρα,εάν αιωρείται σκόνη στον αέρα κανείς -εκτός απο εσένα-δεν θα το παρατηρήσει.Πέρα τούτου,το σπίτι σου υπάρχει για να χαλαρώνεις.Να αισθάνεσαι ασφάλεια και οικειότητα και όχι ότι είσαι μόνιμα έγκλειστη σε κάτεργο.

Σήμερα κιόλας βάλε πρόγραμμα στις δουλειές του σπιτιού και ακολούθησε το πιστά.Σήμερα που είναι Κυριακή,επαναπρογραμμάτισε τον εαυτό σου.Αγάπησε και το σπίτι σου αλλά και εσένα..Μπορείς να μαγειρεύεις 2 φαγητά ανα δύο ημέρες.Έτσι την ενδιάμεση ημέρα μπορείς να κάνεις σιδερο ή ότι άλλο επιθυμείς.

Μην τρελένεσαι.Βάλε τάξη όχι μόνο στα μαξιλαράκια του καναπέ αλλά και στις εμμονές σου.Μάθε να απολαμβάνεις τη ζωή και όχι απώς να ητν εκτελείς σαν τις οδηγίες παρασκευής του κέικ.Τέλος, να θυμόμαστε πάντα ότι η Κυριακή σε όλο τον κόσμο,αναντάμ παπαντάμ είναι η ιερή μέρα της ξεκούρασης και της οικογένειας...μην κάνεις τίποτα.Ξύπνα στις 11 και φάτε έξω.

Όχι ΄τιποτα άλλο αλλά έτσι όπως πάς σε βλέπω να καταλήγεις έτσι...