Μην φιλάς τον Βάτραχο σου

2014-09-05 12:31

Κοίτα να δείς,οι σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι εύκολες.Δεδομένο.Και οι άνθρωποι ως μονάδες δεν είμαστε εύκολοι.Ο καθείς απο το δικό του μετερίζι,προσπαθεί να επιβληθεί,να περάσει το δικό του,να βγεί πιο πάνω ρε παιδί μου.

Και εκεί κάπου το χάνεις.Έχεις ερωτευτεί,και προσπαθείς και υποτάσσεαι όσο σου επιτρέπει η αξιοπρέπεια σου.Γιατί ο Πρίγκηψ είναι απαιτητικός.Αλλά δεν σε πειράζει...δεν σε πειράζει που αλλοιώνεσαι και σιγολιώνεις για να πάρεις μια νέα μορφή άγνωστη σε σένα.Δεν σε νοιάζει.Αρκεί να είναι ευτυχισμένος και αιώνια δικός σου αυτός ο στριφνός Πρίγκηψ.

Και ξημερώνει η αποφράδα ημέρα που δίπλα σου αντί για τον υπέροχο ιπποτικό,εντάξει λίγο απαιτητικό Πρίγκηπα..έχεις ένα βάτραχο.Με στέμμα κι αυτός.

Φταίς.Πόσο φταίς.Δεν σου είπανε ποτέ ότι όσο ξεχειλώνεις τα όρια σου τόσο θα σου ζητούν να τα μεγαλώσεις?Όσο αντέχεις τόσο θα υποφέρεις?Σου το είπαν.Μεταξύ μας είμαστε.Σου το είπαν και το ξέχασες.Την ίδια στιγμή που τον αντίκρυσες και σου ταξε παλάτια και ενδεχομένως και λεφτά.

Όσο εσύ αλλοιωνόσουν και έπαιρνες το επιθυμητό σχήμα ο Πρίγκηπας σου έκανε ακόμη πιο απροσπέλαστα τα δικά του όρια και σύνορα.Έτριβε τα χέρια του κρυφά που σε κατάφερε να γίνεις το "λουκουμάκι" του.Ο άνθρωπος δεν φταίει.Όσο δίνεις απαιτεί.Η ευθύνη βαραίνει εσένα.Μην απελπίζεσαι,ποτέ δεν είναι αργά.

Σήμερα,τώρα,θυμήσου εσένα.Ποια είσαι και τις θέλεις.Απο τη ζωή σου,απο τον εαυτό σου,απο τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.Και κάντο λιανά.Πολτοποίησε το στο multi και σέρβιρε το.Είσαι ο εαυτός σου και μην ξεχνάς ότι αυτόν τον εαυτό ερωτευτηκε και εκείνος και ουχί τη νέα σύνθεση με μπλέ και πράσινους κόκκους.

Οι σχέσεις δεν πρέπει να είναι αγώνας επιβολής.Οι σχέσεις είναι εκτίμηση,θαυμασμός,σεβασμός,προστασία και φροντίδα.Κανείς δεν είναι λάθος και κανείς δεν είναι σωστός.Ο καθένας είναι ο εαυτός του.Και ο καθένας οφείλει να υπερασπίζεται τη μοναδικότητα του.

Εάν στο δικό σας παλάτι αυτό δεν ισχύει μάλλον πρέπει να σκεφτείς ότι ίσως δεν είναι αυτό το σωστό βασίλειο για εσένα.

Και για να προλάβω τα δράματα σε παρακινώ να ρωτήσεις τον εαυτό σου τα εξής: α)Πώς θέλω τη ζωή μου σε 3 χρόνια απο τώρα? β)Μπορώ να την έχω όπως την θέλω με τον συγκεκριμένο Πρίγκηπα ?

Εφόσον απαντηθούν ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά η ευθύνη βαραίνει και πάλι εσένα.Ρίσκο είναι τα πάντα στη ζωή.ϊσως κάποια όμως δεν αξίζουν τόσο.

Πάντα μα πάντα όμως να θυμάσαι ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ&ΥΠΕΡΟΧΗ.Όπως είσαι,με όλα σου τα"θέλω" και τα "πιστεύω".Δεν αξίζει να αλλοιώνεσαι..όσο λαμπερός κι αν εμφανίζεται ο Πρίγκηψ....Εκτός κι αν εξ αρχής χαλβάδιαζες τον βάτραχο μέσα του ;)