Blog

Είσαι σε σχέση? Σε ποθώ.

2016-02-01 14:58

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι στο κείμενο αυτό δεν αναλύουμε τον ρόλο του τρίτου ατόμου απο την ηθική του πλευρά.

Θα προσπαθήσω με απλό τρόπο να σε βοηθήσω να καταλάβεις γιατί ένας άνθρωπος επιλέγει να μπεί "σφήνα" σε μία σχέση.

Όταν πρόκειται λοιπόν για απιστία , είναι καλό να θυμόμαστε ότι για να παρησφρήσει κάποιος στη σχέση μας πρέπει κάποιος να έχει αφήσει μία χαραμάδα , ένα παράθυρο ανοιχτό. Η σχέση θέλει καθημερινή δουλειά και παρουσία και απο τα δύο μέλη.

Είναι απόλυτα φυσικό όταν δεν απαντώνται οι ανάγκες ενός ανθρώπου να ψάξει να βρεί "συμπλήρωμα".

Το τρίτο πρόσωπο , συνήθως είναι ένας άνθρωπος ανασφαλής. Με έντονα εξαπατημένο παρελθόν και πολύ συχνά ένας άνθρωπος που φοβάται την ολοκληρωτική δέσμευση.

Προτιμά να έρχεται δεύτερος γιατί έτσι εξασφαλίζει ότι δεν θα επωμιστεί τα βάρη του "πρώτου". Δεν θα χρειαστεί να παρηγορήσει τον σύντροφο του , να του σταθεί ή να τον επιβεβαιώσει.

Επίσης δεν θα χρειαστεί να αναρωτηθεί ποτέ για τον βαθμό της δέσμευσης του άλλου ατόμου , δεδομένης της θέσης του.

Τα τρίτα άτομα ,συνήθως είχαν αρκετές ερωτικές απογοητεύσεις. Είναι άνθρωποι με πολλές ευαισθησίες και αρκετές φορές στο παρελθόν τους έχουν απατηθεί και εξαπατηθεί.

Σα δικλείδα ασφαλείας , επιλέγουν να συνάψουν σχέση με ανθρώπους ήδη δεσμευμένους. Λανθασμένα θεωρούν ότι δεν θα πληγωθούν , ότι έχουν το "πάνω χέρι" και ακόμη περισσότερο ότι είναι οι κυρίαρχοι της κατάστασης.

Δυστυχώς , η εξέλιξη τους διαψέυδει . Φυσικά καταλήγουν πληγωμένοι και εξαπατημένοι παρόλην την "ασφάλεια" που θεωρητικά τους παρέχει η θέση τους.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι που "μπαίνουν" σε μία σχέση, δεν μπαίνουν για να τη διαλύσουν. Μπάινουν απο δική τους ανασφάλεια και δική τους φοβία να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη μίας σχέσης.

Για να σου αναλύσω την ψυχοσύνθεση τους θα πρέπει να φτιάξω απο την αρχή ένα blog μόνο για αυτό το θέμα!

Σημασία έχει να καταλάβεις ότι δεν είναι ούτε κακοί άνθρωποι , ούτε άψυχοι και εγωιστές.

Θα μπορούσα δε να σου πώ ότι στο τέλος μίας σχέσης τρίγωνο συνήθως ο πλέον εξαπατημένος και "αδειασμένος" είναι το τρίτο πρόσωπο.

Συναισθηματικά δεν έχει καλυφθεί και σωματικά καλύπτεπται μόνον όταν ο ΄έτερος προλαβαίνει!

Οι λόγοι λοιπόν που οδηγούν ένα άνθρωπο στο να παραστήσει το τρίτο κομμάτι του πάζλ είναι πολλοί και βρίσκονται  βαθειά στους δρόμους της ψυχής του.

Κανένας δε γεννήθηκε για να χωρίζει ζευγάρια ή να έρχεται δεύτερος.

Στον κάθε έναν απο εμάς αξίζει το ολόκληρο , το ολότελα δικό μας...αρκεί να μην φοβάται να το ζήσει με όλες του τις συνέπειες.

 

 

 

 

Τους άπιστους πολλοί εμίσησαν

2016-01-31 17:58

 

Απιστία...τόσες σκέψεις,αγωνίες και ιστορίες μέσα σε μία λέξη με πολλαπλές έννοιες και συνήθως πολλαπλά θύματα.

Τι είναι αυτό που μας ωθεί να απιστήσουμε?

Πως ένα άτομο επιλέγει να γίνει το τρίτο πρόσωπο?

Υπάρχει σωτηρία της σχέσης μετά απο απιστία?

Ο εξαπατημένος είναι ένας δυνητικά άπιστος?

 

Αν αρχίσουμε να αναλύουμε τη ψυχοσύνθεση των πρωταγωνιστών ενός τριγώνου θα βρεθούμε μπλεγμένοι μέσα σε ανασφάλειες,εγωισμούς και ηττοπάθειες.

Το κουβάρι πρέπει να πιάνεται απο την αρχή και είναι αλήθεια ότι όλοι μας μέσα μας κρύβουμε και τα τρία πρόσωπα.

Και τον άπιστο και τον εξαπατημένο αλλά και το τρίτο πρόσωπο.

Θέλω να είστε ψύχραιμοι και να μην βιαστήτε να καταδικάσετε καμία πλευρά.

Ξεκινάει ο κύκλος της απιστίας στο blessblog .

Μέσα απο κατανοητές προσεγγίσεις θέλω μαζί να καταλάβουμε όλες τις πλευρές.

Να τις αποδεχτούμε και γιατί όχι..να τις συγχωρήσουμε.

Το επόμενο κείμενο αφορά τα τρίτα πρόσωπα. 

Πώς ένας άνθρωπος επιλέγει να έρχεται δεύτερος , θα μιλήσουμε για τις ψυχικές του βάσεις αλλά φυσικά και για τα¨κουσούρια" που μια τέτοια επιλογή αφήνει.

Να είστε επιεικείς και ειλικρινείς ;)

 

 

Οι φίλοι οι μπακιρένιοι

2016-01-24 11:03

Αγαπημένο μου ημερολόγιο ,

τι σημασία έχει που δεν είσαι σαν εκείνο το πανέμορφο ροζ , με θέση για τη φωτογραφία μου που μου είχαν χαρίσει η Κική και η Πετρούλα στα γενέθλια μου? 

Τι κι αν είσαι μια οθόνη που πάνω της προχωρούν τα γραμματάκια? Σε σένα θα τα πώ.

Υπάρχουν άνθρωποι που λές , που εμφανίζονται πανέμορφοι , αστραφτεροί και κυρίως ανιδιοτελείς.Υπάρχουν άνθρωποι που η πορεία τους μέσα στη ζωή σου διαψεύδει το αρχικά τέλειο παρουσιαστικό τους.

Μπακιρένιους τους λέω. Και ω! τι συμφορά το επάγγελμα του γανωτή έχει εκλείψει και έτσι αποκαλύπτεται όλη η φτήνια και η προχειρότητα με την οποία είναι στημένοι.

Εσύ που με διαβάζεις, ξέρω ότι καταλαβαίνεις τι λέω. Το έχεις νιώσει. Εκείνον τον μικρό θυμό που συνοδεύεται απο γουρλωμένο μάτι και ολοκληρώνεται με γέλιο.

Γιατί πραγματικά , δεν αξίζει να μπείς σε καμία διαδικασία εκκαθάρισης απο τέτοιους ανθρώπους , μήτε να σε τρώει το τι να πείς πώς να το πείς και πότε.

Οι άνθρωποι αυτοί όπως και όλοι οι άνθρωποι , αγαπημένο μου ημερολόγιο , έρχονται στη ζωή μας για να μας διδάξουν. Η γνώση είναι κύκλος. 

Κλείνει ένας , ανοίγει άλλος.

Είναι ευλογία να περνοδιαβαίνουν απο τη ζωή σου άνθρωποι διαφορετικοί.Άλλης κουλτούρας,υφής και σύστασης. Έτσι μαθαίνεις εσένα.

Διότι στην περίπτωση που δεν πήρες το μάθημα σου είσαι καταδικασμένος να το ξαναζήσεις. Θέλεις? Δεν θέλεις!

Γι αυτό να εκτιμάς τα πάντα και τους πάντες. Και κυρίως τα μπακίρια.

Αυτά είναι που θα σε μάθουν πώς είναι τα αυθεντικά. Τι γεύση αφήνουν και ποσο μεγάλο χαμόγελο.

Σε προτρέπω σήμερα , να αφήσεις τις κακίες , τις πίκρες και τα σχέδια εκδίκησης και να αγαπήσεις αυτούς τους μπακιρένιους φίλους σου.

Εκείνοι ήρθαν για να σου πάρουν κάτι , αντιθέτως όμως σου έδωσαν.

Σου έδωσαν την γνώση . Τώρα ξέρεις πως είναι οι πραγματικοί φίλοι και γνωρίζεις καλά πόση αγάπη και γαλήνη έχεις μέσα σου.

Αγάπη , γαλήνη και φώς. Φώς τόσο δυνατό που πέφτει πάνω στα μπακίρια και τα κάνει να λάμπουν.Και φανερώνεταιι απο μέσα τους η αλήθεια Σου.

Όχι  ανακωχή. Να κάνεις αγάπη. Με όλους και όλα.

Και έτσι παρασυρμένος απο ευλογία θα αγαπήσεις πιο πολύ εσένα .

 

 

 

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>