Οι φίλοι οι μπακιρένιοι

2016-01-24 11:03

Αγαπημένο μου ημερολόγιο ,

τι σημασία έχει που δεν είσαι σαν εκείνο το πανέμορφο ροζ , με θέση για τη φωτογραφία μου που μου είχαν χαρίσει η Κική και η Πετρούλα στα γενέθλια μου? 

Τι κι αν είσαι μια οθόνη που πάνω της προχωρούν τα γραμματάκια? Σε σένα θα τα πώ.

Υπάρχουν άνθρωποι που λές , που εμφανίζονται πανέμορφοι , αστραφτεροί και κυρίως ανιδιοτελείς.Υπάρχουν άνθρωποι που η πορεία τους μέσα στη ζωή σου διαψεύδει το αρχικά τέλειο παρουσιαστικό τους.

Μπακιρένιους τους λέω. Και ω! τι συμφορά το επάγγελμα του γανωτή έχει εκλείψει και έτσι αποκαλύπτεται όλη η φτήνια και η προχειρότητα με την οποία είναι στημένοι.

Εσύ που με διαβάζεις, ξέρω ότι καταλαβαίνεις τι λέω. Το έχεις νιώσει. Εκείνον τον μικρό θυμό που συνοδεύεται απο γουρλωμένο μάτι και ολοκληρώνεται με γέλιο.

Γιατί πραγματικά , δεν αξίζει να μπείς σε καμία διαδικασία εκκαθάρισης απο τέτοιους ανθρώπους , μήτε να σε τρώει το τι να πείς πώς να το πείς και πότε.

Οι άνθρωποι αυτοί όπως και όλοι οι άνθρωποι , αγαπημένο μου ημερολόγιο , έρχονται στη ζωή μας για να μας διδάξουν. Η γνώση είναι κύκλος. 

Κλείνει ένας , ανοίγει άλλος.

Είναι ευλογία να περνοδιαβαίνουν απο τη ζωή σου άνθρωποι διαφορετικοί.Άλλης κουλτούρας,υφής και σύστασης. Έτσι μαθαίνεις εσένα.

Διότι στην περίπτωση που δεν πήρες το μάθημα σου είσαι καταδικασμένος να το ξαναζήσεις. Θέλεις? Δεν θέλεις!

Γι αυτό να εκτιμάς τα πάντα και τους πάντες. Και κυρίως τα μπακίρια.

Αυτά είναι που θα σε μάθουν πώς είναι τα αυθεντικά. Τι γεύση αφήνουν και ποσο μεγάλο χαμόγελο.

Σε προτρέπω σήμερα , να αφήσεις τις κακίες , τις πίκρες και τα σχέδια εκδίκησης και να αγαπήσεις αυτούς τους μπακιρένιους φίλους σου.

Εκείνοι ήρθαν για να σου πάρουν κάτι , αντιθέτως όμως σου έδωσαν.

Σου έδωσαν την γνώση . Τώρα ξέρεις πως είναι οι πραγματικοί φίλοι και γνωρίζεις καλά πόση αγάπη και γαλήνη έχεις μέσα σου.

Αγάπη , γαλήνη και φώς. Φώς τόσο δυνατό που πέφτει πάνω στα μπακίρια και τα κάνει να λάμπουν.Και φανερώνεταιι απο μέσα τους η αλήθεια Σου.

Όχι  ανακωχή. Να κάνεις αγάπη. Με όλους και όλα.

Και έτσι παρασυρμένος απο ευλογία θα αγαπήσεις πιο πολύ εσένα .