Είσαι σε σχέση? Σε ποθώ.

2016-02-01 14:58

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι στο κείμενο αυτό δεν αναλύουμε τον ρόλο του τρίτου ατόμου απο την ηθική του πλευρά.

Θα προσπαθήσω με απλό τρόπο να σε βοηθήσω να καταλάβεις γιατί ένας άνθρωπος επιλέγει να μπεί "σφήνα" σε μία σχέση.

Όταν πρόκειται λοιπόν για απιστία , είναι καλό να θυμόμαστε ότι για να παρησφρήσει κάποιος στη σχέση μας πρέπει κάποιος να έχει αφήσει μία χαραμάδα , ένα παράθυρο ανοιχτό. Η σχέση θέλει καθημερινή δουλειά και παρουσία και απο τα δύο μέλη.

Είναι απόλυτα φυσικό όταν δεν απαντώνται οι ανάγκες ενός ανθρώπου να ψάξει να βρεί "συμπλήρωμα".

Το τρίτο πρόσωπο , συνήθως είναι ένας άνθρωπος ανασφαλής. Με έντονα εξαπατημένο παρελθόν και πολύ συχνά ένας άνθρωπος που φοβάται την ολοκληρωτική δέσμευση.

Προτιμά να έρχεται δεύτερος γιατί έτσι εξασφαλίζει ότι δεν θα επωμιστεί τα βάρη του "πρώτου". Δεν θα χρειαστεί να παρηγορήσει τον σύντροφο του , να του σταθεί ή να τον επιβεβαιώσει.

Επίσης δεν θα χρειαστεί να αναρωτηθεί ποτέ για τον βαθμό της δέσμευσης του άλλου ατόμου , δεδομένης της θέσης του.

Τα τρίτα άτομα ,συνήθως είχαν αρκετές ερωτικές απογοητεύσεις. Είναι άνθρωποι με πολλές ευαισθησίες και αρκετές φορές στο παρελθόν τους έχουν απατηθεί και εξαπατηθεί.

Σα δικλείδα ασφαλείας , επιλέγουν να συνάψουν σχέση με ανθρώπους ήδη δεσμευμένους. Λανθασμένα θεωρούν ότι δεν θα πληγωθούν , ότι έχουν το "πάνω χέρι" και ακόμη περισσότερο ότι είναι οι κυρίαρχοι της κατάστασης.

Δυστυχώς , η εξέλιξη τους διαψέυδει . Φυσικά καταλήγουν πληγωμένοι και εξαπατημένοι παρόλην την "ασφάλεια" που θεωρητικά τους παρέχει η θέση τους.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι που "μπαίνουν" σε μία σχέση, δεν μπαίνουν για να τη διαλύσουν. Μπάινουν απο δική τους ανασφάλεια και δική τους φοβία να αναλάβουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη μίας σχέσης.

Για να σου αναλύσω την ψυχοσύνθεση τους θα πρέπει να φτιάξω απο την αρχή ένα blog μόνο για αυτό το θέμα!

Σημασία έχει να καταλάβεις ότι δεν είναι ούτε κακοί άνθρωποι , ούτε άψυχοι και εγωιστές.

Θα μπορούσα δε να σου πώ ότι στο τέλος μίας σχέσης τρίγωνο συνήθως ο πλέον εξαπατημένος και "αδειασμένος" είναι το τρίτο πρόσωπο.

Συναισθηματικά δεν έχει καλυφθεί και σωματικά καλύπτεπται μόνον όταν ο ΄έτερος προλαβαίνει!

Οι λόγοι λοιπόν που οδηγούν ένα άνθρωπο στο να παραστήσει το τρίτο κομμάτι του πάζλ είναι πολλοί και βρίσκονται  βαθειά στους δρόμους της ψυχής του.

Κανένας δε γεννήθηκε για να χωρίζει ζευγάρια ή να έρχεται δεύτερος.

Στον κάθε έναν απο εμάς αξίζει το ολόκληρο , το ολότελα δικό μας...αρκεί να μην φοβάται να το ζήσει με όλες του τις συνέπειες.