Blog

Η Ωραία Μοναξιά του Δεκαπενταύγουστου ;) , της Μαρίας Π . Ψαθά

2017-08-14 12:04

Αποτέλεσμα εικόνας για καλοκαίρι στην Αθήνα εικόνες

 

 

Δεκαπενταύγουστος , άδεια η Αθήνα.

Περνοδιαβαίνω μόνη μου στα άλλωτε πολυσύχναστα σοκάκια της γειτονιάς μου , χαμογελάω με την ερημιά.

Είμαι καταβάθος μοναχικός τύπος και ας κραυγάζει η προσωπικότητα λαοθάλασσες.

Όχι.Απολαμβάνω την ησυχία .

Τώρα μπορώ να ακούσω το υπόκωφο "δεκαοχτώ" που κάνει το πουλί απέναντι , το θρόισμα της ελιάς που έχω κρατήσει απο τη βάπτιση της μικρής μου , τώρα μπορώ να βγώ στο μπαλκόνι και να μην στραβομουτσουνιάσω με την αδιακρισία της κυρίας δίπλα.

Γιατί τώρα είμαι μόνη μου.

Σκέφτομαι όμως ότι στα 20 αυτή η επιτακτική ηρεμία ήταν το χειρότερο μου.Λόγω δουλειάς συνήθως ήμουν στην Αθήνα.Διακοπές πήγαινα πάντα ή πριν ή μετά τις 15 Αυγούστου.

Συνεπώς βολόδερνα μέσα στις ασφάλτους σαν άλλη κυρά της Ρώ , έτοιμη να υπερασπιστώ την πόλη σε κάθε πιθανή εισβολή εξωγήινων , γιατί για τα υπόλοιπα φροντίζαν οι κυβερνήσεις.Μάλλον.

Σήμερα,δεκατόσα χρόνια μετά έχω μάθει να ρουφάω αυτές τις μοναχικές στιγμές.Έμαθα να εκτιμώ τη ζωή.

Δεν με πειράζει που θα καθυστερήσω λίγο ακόμη να "σαλπάρω" για άλλες παραλίες εξωτικές γιατί το μπαλκόνι μου μυρίζει κάψα καλοκαιριού , οι μπύρες είναι κρύες και η μικρή τσαλαβουτάει στην πισινούλα της σα να μην υπάρχει αύριο.

Το σκυλί μου απολαμβάνει τη μεσημεριανή του σιέστα στο σαλόνι και εγώ μπαινοβγαίνω στα δωμάτια με το μαγιώ , πίνοντας νερό απο το μπουκάλι και τρώγοντας ροδάκινα.

Ακόμη και εάν είμαι στην Αθήνα , με περιβάλλει μια απίθανη αίσθηση μοανξιάς και απομόνωσης.Σαν καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι τελικά είναι όπου είσαι.Κάθε εποχή είναι μέσα σου , εξαρτάται εσύ με τι εξοπλισμό πορεύεσαι.

Για όσους λοιπόν , θα περάσουμε μονάχοι τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα έχω να πώ : Ωραίες οι διακοπές με πλοια,αμάξια,τρένα και αεροπλάνα ..ωραιότερες όμως εκείνες που θα κάνεις μέσα σου,τώρα , τη στιγμή αυτή,απαλλοτριώνοντας κακώς παγιωμένες αντιλήψεις σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Διακοπή . Το λέει και η λέξη  ;)

Ο καλοπροαίρετος δεν είναι αφελής , της Μαρίας Π. Ψαθά

2017-04-22 11:38

Αποτέλεσμα εικόνας για γυναίκα βουνό εικόνες

Χαιρετίζω σας ,

όπου και αν βρίσκεστε..είτε είστε ακόμη ξεχασμένοι σε κάποια γωνιά της Ελλάδας είτε έχετε επιστρέψει με φούλ τις μηχανές.

Στη δική μου ζωή , έχω επιλέξει μία συγκεκριμένη στάση απέναντι σε ανθρώπους και καταστάσεις. Φύση θέση αισιόδοξη και πιστεύοντας βαθειά στη νομοτέλεια έχω αποφασίσει πως άπαντες είναι αθώοι και άπαντες έχουν τις καλύτερες των προθέσεων έως ότου αποδειχθεί το αντίθετο.

Είμαι θύμα? Είμαι αφελής ? Καθόλου. 

Πιστεύω βαθύτατα στην εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνεις στους ανθρώπους , ακόμη και εάν έχεις δείγματα εάν δεν έχεις "χειροπιαστές" αποδείξεις εσύ οφείλεις να εμπιστεύεσαι.

Αρκετές φορές στη μέχρι τώρα πορεία μου ,έχοντας συναναστραφεί και εργαστεί με πενταψήφιο αριθμό ανθρώπων από διαφορετικά επαγγελματικά , οικογενειακά και μορφωτικά πεδία , συνάντησα ανθρώπους που ενδεχομένως να μην ήταν έτοιμοι να δεχθούν εμπιστοσύνη.

Ξέρεις..ο κλέφτης κλέβει γιατί πιστεύει ότι όλοι αυτό κάνουν..έτσι και ο αφερέγγυος άνθρωπος είναι αφερέγγυος γιατί πιστεύει ότι όλοι έτσι είναι.

Δεν έχει να κάνει με εσένα. Είναι εντελώς προσωπικό του θέμα. Και μπράβο του και ζήτω του, θα πώ εγώ που παρόλα αυτα κοιμάται ήσυχος τα βράδια.Προσωπικά δεν θα μπορούσα.

Απο το δικό μου το μετερίζι , εξακολουθώ να εμπιστέυομαι ανθρώπους και εάν με ρωτάς δεν έχω σκοπό να πάψω ποτέ.

Μια μεγάλη πρωταγωνίστρια κάποτε μου είπε "Εάν δεν εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους , δεν εμπιστεύεσαι την ίδια τη ζωή".

Δεν είσαι εσύ ο αφελής , ο χαζούλης ή το εύκολο θύμα.Ουδόλως.

Αντιθέτως είσαι ο άνθρωπος που γνωρίζοντας τα πιθανά σενάρια πας μπροστά..παρέα με την επιλογή σου.Σου προτείνω να τη στηρίζεις μέχρι εκεί που δεν ξεπερνάς τα προσωπικά σου όρια ..είναι υποκειμενικά αυτά έτσι και αλλιώς.

Σε κάθε περίπτωση , σταμάτα να σε κατηγορείς για λάθος επιλογές. Δεν υπάρχει κανένα λάθος στις επιλογές μας.

Υπάρχει μονο η γνώση.

Πιστεύω στη νομοτέλεια,όλα είναι κύκλοι ομόκεντροι.Εσύ είσαι το κέντρο.

 

Σε φιλώ.

 

Η Σημασία Του Να Μην Αφήνεις Το Όνειρο Σου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2017-04-03 18:03

Αποτέλεσμα εικόνας για μονόκεροι εικόνες

Αγαπημένοι μου , που με χαρά ανακαλύπτω ότι κάθε μήνα είσαστε και περισσότεροι.

Σας έχω συνηθίσει σε προσωπικές εκμυστηρεύεσεις , και πως αλλιώς θα γινόταν να έχουμε μία τίμια σχέση έστω και διαδικτυακή?

Αφορμή για το σημερινό άρθρο , υπήρξε η απόλυτα ειλικρινής φράση φίληςμου "Ζώ το όνειρο μου".

Και αμέσως σκέφτηκα , πραγματικά πόσο μεγάλη σημασία έχει να μην σταματάς να κυνηγάς το όνειρο σου.

Για τον καθένα μας ξεχωριστά το όνειρο είναι διαφορετικό.Για κάποιον είναι ύλη , για άλλον είναι αναγνώριση , ακόμη ακόμη και να καταφέρεις να συναρμολογήσεις ένα παζλ 5000 κομματιών!

Σημασία δεν έχει τι είναι το όνειρο σου , αλλά να είσαι εσύ πάντα έτοιμος να το φτάσεις!

Είχα διαβάσει κάποτε ένα από τα βιβλία που μου άλλαξαν τελείως τον τρόπο σκέψης και τη στάσης ζωής.Ήταν η "Τελευταία Διάλεξη" του Ρόμπερτ Πάουελ. Εκεί ο συγγραφέας δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στα όνειρα που κάνουμε ως παιδιά , στα σχέδια που ζωγραφίζουμε στους τοίχους και στα κρυφά μηνύματα που εμκμυστηρευόμαστε στα ημερολόγια μας.

Μεγαλώνοντας δυστυχώς , είναι η ροή της ζωής μας τέτοια που μας αποξενώνει θαρρείς από εκείνο το παιδί που κάποτε υπήρξαμε και που με τόση ζέση έκανε όνειρα και πίστευε σε αυτά.

Κανένας δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να ονειρέυεσαι. Εάν όνειρο σου είναι να μετοικήσεις στο φεγγάρι έχεις κάθε δικαίωμα να σπαταλήσεις όλη σου τη ζωή παλεύοντας για να αγοράσεις ένα οικόπεδο στη Σελήνη.Και εάν ποτέ κανείς χλευάσει το όνειρο σου αυτό , εσύ μην απογοητευτείς. Γιατί για εκείνον μπορεί να είναι μια χαζή φαντασίωση αλλά για εσένα είναι όλα όσα πάντα επιθυμούσες , όλα όσα έκανες για να το φτάσεις και όλα όσα έγινες στην προσπάθεια σου αυτή.

Δεν ξέρω ακόμα να σου πώ , εάν τελικά μεγαλύτερη αξία έχει να φτάνεις το όνειρο σου ή η διαδρομή που κάνεις προσπαθώντας διότι ως φύση και θέση αισιόδοξη και φιλόδοξη προσωπικά τα όνειρα μου τα πραγματώνω ένα προς ένα.

Μπορείς να με πείς και τυχερή , σίγουρα όμως με βοηθάει να γυρνάω κάθε τόσο πίσω..στα χρόνια μου τα παιδικά μου , να θυμάμαι μυρωδιές και συναισθήματα , να γίνομαι πάλι παιδί νοερά και με αυτή τη παιδική και ακατανίκητη δύναμη να προχωρώ στην κατάκτηση του ονείρου μου.

Θα μου πείς "Και εγώ είχα ένα όνειρο,προσπάθησα και δεν τα κατάφερα" . Έχω δύο ερωτήσεις για εσένα σε αυτή την περίπτωση.

Ήταν σίγουρα απόλυτα δικό σου το όνειρο εκείνο?

Το ήθελες πράγματι πάρα μα πάρα πολύ?

Οι απαντήσεις είναι δικές σου όπως και η πορεία που θα χαράξεις εφεξής.

Σε κάθε περίπτωση σε προτρέπω και σε παρακαλώ σχεδόν , να ονειρεύεσαι και να κυνηγάς το όνειρο σου καθε στιγμή σαν να μην υπάρχει άλλη διέξοδος για εσένα.

Και να θυμάσαι , όσο οι άνθρωποι ονειρεύονται τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα θαύματα γύρω μας.

Εις το επανειδείν.

 

 

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>