Blog

Όταν εγώ πικραίνομαι , σιωπώ , της Μαρίας Π. Ψαθά

2017-01-18 17:13

Αποτέλεσμα εικόνας για γυναίκα λυπημένη εικόνες

Δεν είναι λίγες οι φορές στη ζωή μας γενικά , που συμβαίνουν μικρές ανεπαίσθητες αλλαγές μέσα μας.

Συσσωρεύονται και φτιάχνουν ένα μεγάλο σεισμό που αλλάζει τις τεκτονικές πλάκες της ψυχής μας.
 
Αυτό ακριβώς συμβαίνει σε εμένα κάθε φορά που πληγώνομαι από ανθρώπους που πίστευα πως άξιζε να θεωρώ "μου".
 
Μαζεύω λέξεις , κινήσεις και πράξεις. Στην αρχή ίσως κάπως μουδιασμένη καθώς μου ειναι αδύνατο -πάντα- να πιστέψω ότι έπεσα έξω στην κρίση μου.
 
Εν συνεχεία τα στοιβάζω όλα μαζί στη ζυγαριά των αισθημάτων . Τι βαραίνει πιότερο , η προδοσία , η υποκρισία ή η φιλία που νόμιζα ότι είχα?
Θα μου πείς , πρέπει να μιλάω γι αυτό , φυσικά . 
 
Δίνω ευκαιρίες , το λάθος ίσως είναι ότι ο λαβαίνων την ευκαιρία δεν γνωρίζει ότι εγώ αυτό του δίνω . Στο χω ξαναπεί , υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που όσο εσύ δίνεις εκείνοι παίρνουν . Φτάνει να θεωρείται υποχρέωση σου να δώσεις και αλλοίμονο σου εάν βρεθείς σε δύσκολη. Εκείνοι είναι οι πρώτοι που θα λακίσουν.
 
Πικραίνομαι αλλά πραγματικά αυτός είναι ο κύκλος της ζωής και συνεπώς των ανθρώπων που περνούν απο την δική μας ζωή.
 
Διαλέγω τη σιωπή. Μετά από χρόνια διαλόγων , τσακωμών , όχι μου είπες εκείνο και εγώ σου απάντησα αυτό , κατέληξα πως το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να σιωπώ.Και με τη σιωπή μου παραμάσχαλα να αποχωρώ.
 
Νοιώθω ότι έτσι τιμώ αυτό που εγώ νόμιζα ότι μοιραζόμουν με έναν άνθρωπο.Θεωρώ ότι κανένα νόημα δεν υπάρχει στην ατέρμονη συνδιαλλαγή με έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα δεν σε βλέπει όπως εσύ θα ήθελες και αυτό είναι πλήρως εφαρμόσιμο σε κάθε είδους σχέση.
 
Έχω χάσει ανθρώπους έτσι , ναι , αλλά έχω κερδίσει την ηρεμία μου και κρατώντας το λόγο μου δεν σκόρπισα κομφετί τις όμορφες στιγμές μας.
 
Να είσαι σίγουρος πώς και οι δύο πλευρές όταν κάτι τελειώνει γνωρίζουν γιατί,πώς και πότε.Αν λοιπον άξιζε κάτι να κρατήσει θα έβρισκε κάποιος ένα σωσίβιο να περάσει την τρικυμία η σχέση και στεγνή και καθαρή πιά να συνεχίσει να υφίσταται.
 
Πιστή στη νομοτέλεια φροντίζω με καθαρή συνείδηση να φεύγω.
 
Ευχαριστώ ταπεινά για όλα τα καλά που μου έδωσε ο άνθρωπος αυτός και δεν κρατώ κακία παρά μια ανάμνηση γλυκειά.
 
Όταν πικραίνομαι σιωπώ , και στο προτείνω ανεπιφύλακτα καθώς δεν θα υπάρξει ποτέ εκκωφαντικότερος θόρυβος απο τη σιωπή σου.
 
 
 
 

Άνθρωποι που σε μισούν γιατί δεν μπορούν να σε βλάψουν , της Μαρίας Π. Ψαθά

2016-11-05 23:44

Αποτέλεσμα εικόνας για γαλήνη εικόνες

 

Σε ξάφνιασα? Όχι δα.

Το έχεις ζήσει και εσύ. Παράλογες συμπεριφορές,ανυπόστατες κατηγορίες και ένα βλέμμα γεμάτο κακία ακόμη και απο πολύ αγαπημένα σου πρόσωπα.

Οι λέξεις τους βαριές , όμως δεν πέφτουν κάτω.Μένουν εκεί πάνω απο το κεφάλι σου να αιωρούνται ατέρμονα και εσύ να προσπαθείς να ανακαλύψεις την Αμερική. Άστο . Είναι πιο απλό από από όσο δείχνει.

Οι ανασφαλείς άνθρωποι,εκείνοι που έχουν μάθει να επιβεβαιώνονται μόνο μέσα απο την μιζέρια των άλλων είναι παντού γύρω μας.

Είναι εκείνοι που θα πουν ένα σφιγμένο "συγχαρητήρια" στην επιτυχία σου και στην πρώτη σου στραβοτιμονιά αντί να σε εμψυχώσουν θα σου πούν εγκάρδια " Εγώ το ήξερα ότι δεν θα πετύχεις , αλλά δεν ήθελα να σε απογοητεύσω". Σώπα. Μη μου το λές γιατί ταράζομαι.

Είναι αυτοί που δεν θα σου πούν ποτέ "Μπράβο" , και φυσικά ούτε λόγος για καταννόηση.  Σε περιμένουν στη γωνία , να πέσεις και να έρθουν απο πάνω σου να σε κατσαδιάσουν που είσαι τόσο ατσούμπαλος.

Είναι οι ίδιοι που φοβούνται κάθε μικρη ή μεγάλη σου επιτυχία. Θεριέυει η σκιά σου πάνω απο την ύπαρξη τους και δεν έχουν μάθει να είναι αυτόφωτοι. Τους κρύβεις το φώς ή τους θυμίζεις πως είναι να έχεις μέσα σου φώς.

Σε μισούν. Απόλυτα. Αλλά πιο πολύ μισούν αυτό που τους θυμίζεις "ότι εκείνοι παίρνουν ζωή και φώς απο εσένα".

Δεν θα δείς ποτέ σου άνθρωπο πλήρη και ισσοροπημένο να χαίρεται με την δυσκολία σου. 

Αντιθέτως , οι άνθρωποι που στερούνται συναισθηματικής νοημοσύνης και συνειδισιακής πληρότητας είναι αυτοί που δεν χάνουν ευκαιρία να δημιουργήσουν μία κακή εικόνα σου για τον εαυτό σου.

Μην το επιτρεπεις.Αν είναι εύκολο μην απαντάς κάν.

Κοίτα μπροστά σου,φόρα παρωπίδες και προχώρα.

Η ζωή καλό μου είναι πολύ μικρή για να παιδεύεσαι με ανθρώπους μισούς και νικημένους απο τα πάθη τους.

Δεν χρειάζεσαι υποδείξεις,αγάπη χρειάζεσαι και αλληλεγγύη.

Βούτα στα βαθειά μόνο για αυτά , όχι για τρύπιες σόλες χιλιοφορεμένων παπουτσιών.

 

 

Γυναίκες από την Αφροδίτη , Άντρες από που ? της Μαρίας Π. Ψαθά

2016-10-18 13:57

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αντρες απο τον αρη εικόνες

Είναι αλήθεια ότι έχουν χυθεί τόνοι μελάνι στην προσπάθεια να αναλυθεί εάν και καταπόσο διαφέρουμε τα δύο φύλα μεταξύ μας.

Δεν θα πρωτοτυπίσω. Σε παλαιότερο άρθρο μου είχα καταλήξει ότι μάλλον,ίσως,πιθανόν δεν διαφέρουμε και τόσο.

Κάποια χρόνια , ένα παιδί και άπειρες συζητήσεις μετά,αναθεωρώ. Δεν μοιάζουμε αλλά ούτε και διαφέρουμε.

Μπορείς να συγκρίνεις αντικείμενα και ανθρώπους όμοιους μεταξύ τους.Είναι αδύνατον όμως να συγκρίνεις δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα. Είναι ανώφελο και άδικο.Και για τους δύο.

Αποφάσισα πως άντρες και γυναίκες είμαστε δύο τελείως διαφορετικές φυλές.Με άλλα ήθη,έθιμα,ανάγκες και πιστεύω. 

Ο άντρας για κάποιο ηλίθιο λόγο θα εξακολουθήσει ενδόμυχα να σκέφτεται π.χ σαν εργένης ενώ η γυναίκα αυτομάτως σκέφτεται σαν μάνα-γυναίκα-δούλα.Το αναφέρω όχι απαραίτητα σαν καλό παράδειγμα.

Ο άντρας όταν κάνει παιδί , είναι ο ίδιος με πρίν με τις ίδιες συνήθειες και καπρίτσια απλώς έχει κάπου και ένα παιδί. Η γυναίκα άπαξ και κάνει παιδί..τι να σου λέω..νιώσε.

Ο άντρας σε θεωρεί ισότιμη μέχρι την ώρα που κατα πώς τον βολεύει θα θεωρηθείς κατώτερη ή αρκετά ανώτερη για τα γούστα του. Η γυναίκα θέλει να θαυμάζει τον άντρα της και αποζητά και τον δικό του θαυμασμό χωρίς αυτό να γίνεται αυτοσκοπός.

Η λίστα με τα παραδείγματα δεν τελειώνει ποτέ και δεν είμαι και σίγουρη που είναι η απαρχή της. Η ουσία είναι ότι για κάποιο άγνωστο λόγο αυτές οι δύο τόσο διαφορετικές φυλές συμπληρώνουν η μία την άλλη. Αγαπιούνται εξοντωτικά και είναι αδύνατον να πορευτούν η καθεμία μόνη της.

"Ανωμαλία" , θα μου πείς. "Μαγεία" , θα σου απαντήσω.

Έχω πάψει να προσπαθώ να εντρυφήσω στην αντρική ψυχοσύνθεση γιατί πολύ απλά δεν είμαι τόσο απλή. Ναι ,απλή.

Οι γυναίκες αναλύουμε και αποδομούμε τα πάντα.Για τους άντρες σε κάθε περίπτωση ισχύει το 1+1=2 . Τελειωμένα πράγματα και κάτσε εσύ άυπνη όλο το βράδυ να σκέφτεσαι γιατί σε αποκάλεσε σκέτο "μωρό" χωρίς το "μου" . Μα γιατί για εκείνον οι λέξεις δεν μετράνε και τα συναισθήματα δεν είναι παντοτινά.Απλό!

Η στιγμή είναι το πάν και όχι δεν θα κάτσει να σκεφτεί αν σε πέντε χρόνια απο τώρα , αν θα είστε μαζί ,αν ζείτε μαζί  ή έχετε παντρευτεί , ποιανού όνομα θα γράφει το κουδούνι.

Γελάς ? Αρνείσαι ότι οι γυναίκες σκεφτόμαστε μέχρι και σε ποιο ράφι θα βάλεις τα καλλυντικά σου έτσι ώστε να μη βλέπει φόρα παρτίδα την αποτριχωτική σου κρέμα ? Όχι , όχι για  τώρα. Γιατί τώρα δεν μενετε μαζί . Υστερία και ψυχασθένεια.

Οι γυναίκες και οι άντρες δεν διαφέρουν αλλά ούτε και μοιάζουν .Είναι φτιαγμένοι ο καθένας απο ένα δικό του μοναδικό υλικό και το μέγα ερώτημα είναι αν μπορούν αυτά τα δύο να φτιάξουν κάτι ολόκληρο και σωστό άπαξ και ενωθούν.

Ναι, σου απαντώ με κλειστά μάτια . Ο φεμινισμός είναι εξαιρετικός σαν ιδέα και η εργένικη ζωή του άντρα στις ταινίες φαντάζει ιδανική.

Δεν είναι όμως.

Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον.Να έχεις κάποιον να διαφωνείς,να τσακώνεσαι,να αγαπάς ,να βρίζεις,να κουρνιάζεις.Να έχεις κάποιον να νιώθεις ζωντανή.

Και αυτό ο κάποιος θα είναι πάντα "ένα φαλλοκρατικό γουρούνι χωρίς αισθήματα" και αυτή η κάποια θα είναι πάντα μία "υστερική κουτσομπόλα μανιακή με την καθαριότητα".

Πάρτο απόφαση . Είμαστε διαφορετικοί και έχουμε τόσο ανάγκη να μοιάσουμε ο ένας με τον άλλον.

Δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ , αλλά η ουσία είναι στην προσπάθεια ;)

<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>