Blog

Η τελευταία νέα αρχή του 2020 , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-01-15 13:37

 

 

15 ημέρες μετά την Πρωτοχρονιά , σε μία νέα χρονιά, μία φρέσκια δεκαετία βάζω τέλος στις νέες αρχές.

Δεν έχω ανάγκη από κάτι καινούργιο να με συναρπάσει.

Φέτος θέλω να αγαπήσω το "παλιό" , αυτό που ήδη κατέχω και το θεωρώ δεδομένο.

Θέλω να το ξεσκονίσω , να το γυαλίσω , να το βάλω σε περίοπτη θέση και να βρίσκω έναν διαφορετικό λόγο να το αγαπάω κάθε ημέρα .

 

Αυτή εδώ είναι η τελευταία νέα αρχή μου για το 2020. Επέστρεψα.

Στην  γωνιά την δική μας , να λέμε τις χαζομάρες μας , τις ευαισθησίες μας , τα θέλω και τα μή μας.

 

Δεν θα κάνω που λές νέα αρχή . Όχι.

Θα συνεχίσω την περσινή μου δίαιτα απο εκεί που την άφησα , θα ξανα μιλήσω με φίλους που χάθηκα σαν να μην χάθηκα ποτέ , θα κοιτάζω κάθε ημέρα τον ήλιο γεμάτη ευγνωμοσύνη που τον είδα  εχθές και ελπίδα να τον αντικρύσω και αύριο.

 

Στο mariappsatha98@gmail.com θέλω να μου στείλεις την δική σου "νέα συνέχεια" για το 2020..!

 

Μίλησε μου για την σχέση σου που δεν λειτούργησε με νέα αρχή αλλά προχωρήσατε με θάρρος μαζί κουβαλώντας ένα δύσκολο "πρίν".

Πές μου για τη δουλειά σου , τη νέα δουλειά σου που είναι λογική συνέχεια της προηγούμενης.

Έλα να κάνουμε έναν αληθινό κύκλο πραγματικής ζωής.

Η νέα αρχή ούτε ταιριάζει σε όλους , μήτε είναι πάντα ευικτή.

Το νέος τέλος όμως..;

 

Καλώς σε βρήκα..!

 

Μαρία Π. Ψαθά

 

 

 

 

Τα παραμύθια της Γιαγιάς , της Μαρίας Π. Ψαθά

2017-08-24 18:05

Αποτέλεσμα εικόνας για η γιαγιά λέει παραμύθια εικόνες

Τέλη Αυγούστου και εγώ ταξίδεψα με την κόρη μου προς μέρη αγαπημένα , γεμάτα μυρωδιά κανέλλας απο τα παιδικά μου χρόνια,ήχους γλάρων και μία σιγανή φωνή σα ξεχασμένο ραδιόφωνο να μου μιλάει για κύκνους,λύκους χαμένους στο δάσος και ωραίες κοιμωμένες.

Είχα υπέροχα παιδικά χρόνια. Είχα μία γιαγιά που κένταγε τα βράδια και με έβαζε να της κάνω την "ανέμη" για να ξεμπλέξει την κλωστή και έναν παππού που έβγαζε σοκοφρέτες απο τις τσέπες του και γέλιο δυνατό απο την ψυχή του.

Καθώς μεγάλωνα και περισσότερο όταν έγινα μητέρα , είχα αυτήν την αγωνία αν τα παιδιά μου θα είναι το ίδιο ευλογημένα με εμένα.Και τελικά είναι πιο ευλογημένη απο εμένα.

Απο το πρωί ακούω την μικρή να συζητάει με τη γιαγιά της για κοπέλες όμορφες που έγιναν κύκνοι , για μικρά παιδάκια που χάθηκαν στο δάσος αλλά ευτυχώς βρήκαν ξανά την οικογένεια τους και γλίτωσαν απο τους κινδύνους! Την βλέπω να πιάνει στα μικροσκοπικά της χέρια πιπέριές και τομάτες απο την αυλή και να μαθαίνει τα χρώματα και τα λαχανικά μέσα στη φύση.

Κυρίως όμως βλέπω μία ασφάλεια στο γέλιο της που έγινε πιο δυνατό ,απέραντη αγάπη στα χέρια της που απλώνονται να καλέσουν τη γιαγιά και τον παππού να καθήσουν κοντά της..Βλέπω να φτιάχνει αναμνήσεις που εγώ αδυνατώ να της προσφέρω.

Γιατί εγώ είμαι η μαμά της και όπως εγώ είμαι αναντικατάστατη , έτσι είναι και η γιαγιά και ο παππούς.

Είναι σημαντικό παρά την τεχνολογία που μας κατακλύζει που και που να γυρνάμε στο παρελθόν. Να ξύνουμε τους τοίχους των αναμνήσεων και να ξεπηδούν οι ζωγραφιές που φτιάχναμε με τη γιαγιά μας και τον παππού μας.

Αξίζει να δημιουργούμε για τα παιδιά μας εκείνο το παρελθόν που όταν θα φτάσουν στο μέλλον να το θυμούνται με αγάπη και νοσταλγία.

Το βραδάκι η γιαγιά της θα της φτιάξει ζυμαράκι να πλάσουν μαζί κουλουράκια και όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα θα τα ψήσουμε μας ανακοίνωσε η γιαγιά.

Και εγώ? Εγώ κάνω διακοπές βουτηγμένη στη χαλάρωση και την γαλήνη που γεμίζει την ψυχή μου.

Γιατί τα παραμύθια της γιαγιάς δεν έχουν τέλος , έχουν μόνο πολύχρωμες συνέχειες.

Και τώρα ξέρω πως χρόνια μετά η μικρή μου αντικρύζοντας το σπίτι της γιαγιάς της θα υπάρχει μια ανεπαίσθητη μυρωδιά κανέλλας,ήχοι γλάρων και μία σιγανή φωνή σα ξεχασμένο ραδιόφωνο να μιλάει για κύκνους,λύκους χαμένους στο δάσος και ωραίες κοιμωμένες.

Και αυτό είναι ευλογία..απο γενιά σε γενιά.

 

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ "ΧΤΙΣΕΙΣ" ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ !

2017-08-18 12:00

Σχετική εικόνα

Γράφει η Μαρία Π. Ψαθά

Στο ορκίζομαι όμως.

Είμαι απο εκείνες τις γυναίκες που αγαπάνε κατα συνθήκην το σώμα τους.Αυτό σημαίνει ότι απεχθάνομαι την πίεση , την εξαντλητική δίαιτα και την αναγκαστική γυμναστική.

Με αγαπάω.Και στο δικό μου μυαλό η αγάπη προς εμένα δεν μπορεί να συνδέεται με περιορισμούς.

Έχω υπάρξει πάρα πολύ αδύνατη ,έχω υπάρξει αρκετά "τσουπωτή" , έχω πάρει και 38 κιλά στην εγκυμοσύνη. (Τα έχασα όλα συν κάποια ακόμη εάν αναρωτιέσαι.)

Ωστόσο , κατά καιρούς ζηλέυω τις καλλίγραμμες σταρλετίτσες,επιθυμώ και εγώ διακαώς να ποζάρω με κοιλιακούς φέτες και τον ήλιο να ρίχνει σκιές που δεν αποκαλύπτουν ατέλειες. Όταν το παθαίνω αυτό ξεκινάω να με "φροντίζω". Έτσι βαπτίζω εγώ το σουλούπωμα.

Αρχικά,περιορίζω τα σνάκς και ελέγχω την τροφή μου. Π.χ θα φάω δύο πιάτα μακαρόνια -ναι,δύο- νερόβραστα όμως με φρέσκια τομάτα και τυρί με χαμηλά λιπαρά. Στα λαδερά θα περιορίσω το λάδι και μειώνω αρκετά την κατανάλωση ψωμιού.Όταν επιθυμώ γλυκό θα φάω ή ένα παιδικό γιαουρτάκι - είναι πεντανόστιμα και με ελάχιστες θερμίδες- ή γιαούρτι με μέλι. Πίνω πάρα μα πάρα πολύ νερό , ξεκινάω τρέξιμο (μετά απο χρόνια στα παρκέ και στα γυμναστήρια είναι η μόνη γυμναστική που ανέχεται το είναι μου ) και προσανατολίζομαι στο νέο μου "Εγώ".

Διαβάζω άρθρα που σχετίζονται με την καλή φυσική κατάσταση , δεν ακολουθώ ποτέ τις συμβουλές τους αλλά αποκτώ ύφος "Ο όρος fit  επιννοήθηκε για μένα" και γελάμε όλοι πολύ ,όπως αντιλαμβάνεσαι.

Με βοηθάει επίσης πολύ να μετράω τις θερμίδες που προσλαμβάνω.Υπάρχουν πολύ εύχρηστα applications  τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν ουσιαστικά.Εγώ είχα ξετρελαθεί με το Calorie Counter  My Fitness Pal, το οποίο εκτός απο τις θερμίδες που έπαιρνα καθημερινά μπορούσε να μου δώσει και τον ακριβή αριθμό θερμίδων που έχασα με τις διάφορες "ασκήσεις" ,ακόμη και με τις δουλειές του σπιτιού!

Με αυτο το app  σύμμαχο , θέληση και λίγη γυμναστική κατάφερα σε λιγότερο από 8 μήνες  να χάσω και τα 38 κιλά που πήρα τρώγοντας - σε ξαφνιάζω ε?- συν 6 ακόμη. Θρίαμβος!

Τώρα που λές , που διανύω τη δεύτερη εγκυμοσύνη μου αποφάσισα πώς δεν επιθυμώ να γίνω πάλι μία τριπλή Μαρία.Θέλω να πάρω όσο το δυνατόν λιγότερα κιλά , τρώγοντας σωστά και παράλληλα διατηρώντας τη φυσική μου κατάσταση.

Αυτό το θέλω για δύο λόγους , πρώτον διότι μετά τα 30 ο μεταβολισμός αλλάζει και δεν γνωρίζω αν θα χάσω τα κιλά με την ίδια ευκολία και δεύτερον γιατί πραγματικά δεν θέλω να επιβαρύνω ούτε το σώμα μου ούτε και την ψυχολογία μου.

Θέλεις να σου πω τι κάνω ? Τρώω τα πάνα ,με μέτρο και συνεχίζω να καταμετρώ θερμίδες με μία σχετική αύξηση πρόσληψης που χρειάζεται μία εκγυμονούσα. Τρώω πάρα πολύ καλό πρωινο , τρώω δεκατιανό -συνήθως βραστό αυγό ή τόστ χωρίς βούτυρο- τώρα μεσημέριανό και βραδυνό παίζουν μεταξύ τους.Εάν θέλω π.χ να φάω πίτσα το βράδυ, το μεσημέρι θα φάω κάτι πολύ ελαφρύ και το αντίστροφο.

Έτσι καταφέρνω και μένω κοντά στο επιθυμητό βάρος για την κατάσταση μου.

Όσον αφορά τη γυμναστική τώρα , καθότι να τρέξω είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο και γελοίο μη σου πώ , ανακάλυψα τη γιόγκα για εγκύους!

Είμαι ενθουσιασμένη και πολύ ,πολύ ευχαριστημένη! Ιδρώνω που σημαίνει ότι κάτι κάνω σωστά , αισθάνομαι ευεξία και δύναμη!

Η αυτοπεποίθηση και η καλή σχέση με τον εαυτό μας παίζει τον πρώτο και κύριο λόγο στη σχέση μας με το περιβάλλον , συνεπώς και στη σχέση μας με το μωράκι μας.

Όπως λέει σοφά μία φίλη μου "Ευτυχισμένη μαμά ίσον ευτυχισμένο παιδί" και το ενστερνίζομαι.

Δεν είναι αργά να σε φροντίσεις.Όσα κιλά και εάν έχεις,όση χαλάρωση,όσες ραγάδες,όσες ρυτίδες. Η ομορφιά είναι καθρεύτης. Σε αγαπάς μέσα σου και αυτό καθρευτίζεται έξω σου!!!

Σημειώνω ότι σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η σύμφωνη γνώμη του γιατρού σου πόσο μάλλον όταν είσαι έγκυος!

Βάλε σήμερα στην καθημερινότητα σου φρούτα , λαχανικά,ξηρούς καρπούς , νερό πολύ και λίγη γυμναστική και δες σιγά σιγά την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου να αποκαλύπτεται !!!

Μπορείς , όποτε το θελήσεις και το αποφασίσεις μπορείς.

Και αυτή είναι η μαγεία μας ;)

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>