Στηρίζοντας την επιλογή μου . -

2015-06-20 11:00

Όταν πρόκειται για προσωπικές σχέσεις,κάτι ο ενθουσιασμός , κάτι η περίσσια χαρά , κάτι η ανυπομονησία ...γινόμαστε πολυλογάδες,αναλυτές μέχρι τελικής πτώσης και φυσικά είμαστε σε απίστευτα ευάλωτη θέση ως προς την επιρροή.

Θα σου έχει τύχει αρκετές φορές να έχεις γνωρίσει έναν άνθρωπο που για τα δικά σου δεδομένα είναι πολύ πολύ καλός αλλά η γνωριμία του με μία φίλη ή με έναν φίλο ο οποίος ίσως δεν σχημάτισε και την καλύτερη γνώμη,να αρχίσει να ροκανίζει σαν σαράκι την πίστη σου για την επιλογή σου.

Αυτό είναι και το πιο σύνηθες λάθος που μας οδηγεί σε μία μιζέρια,σε μία μόνιμη αμφιβολία για την επιλογή μας και τελικά γινόμαστε τόσο δυστυχισμένοι απο την ίδια μας την επιλογή , ενώ ουσιαστικά ήταν αυτό που θέλαμε.Τι κάνουμε λάθος?

Δεν στηρίζουμε την επιλογή μας.

Για την ομαλή εξέλιξη μίας σχέσης το πρώτο -πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξεις,να επενδύσεις και να προσηλωθείς είναι η δική σου στήριξη σε αυτό που εσύ επέλεξες.

Οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί,δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους και φυσικά δεν έχουμε τα ίδια κριτήρια.Εάν λοιπόν,κάθε φορά που ένας φίλος ή μία φίλη δεν "εγκρίνει" τη σχέση σου εσύ παρασύρεσαι και τελικά πείθεσαι(άγνωστο γιατί) ότι δεν ταιριάζετε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια...1ον θα μείνεις μπακούρι,στο λέω και 2ον αυτή σου η στάση θα  επεκταθεί και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου,με καταστροφικά-στο υπογράφω- αποτελέσματα.

Τι να κάνεις για να σωθείς? Φυσικά και θα ανταλλάξεις απόψεις με τους φίλους σου,αλλά πάντα θα πρέπει να θυμάσαι ότι εκείνοι δεν είναι ΕΣΥ.Δεν θα δουν ποτέ με τα δικά σου μάτια τον σύντροφο σου,ούτε θα νοιώσουν τις ανάγκες σου τις οποίες εκείνος καλύπτει.

Σαν άλλος Οδυσσέας θα πρέπει να βάλεις κερί στα αυτιά σου,εκτός εάν θέλεις οι Σειρήνες του περίγυρου σου να καταστρέψουν τη ζωή σου.

Πρέπει να δίνεις χρόνο σε εσένα και στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου,να "μυρίσετε" ο ένας τον άλλον,να ξεκλειδώσετε τις πτυχές ο ένας του άλλου,να νοιώσετε ασφαλείς και οικεία..και όλα αυτά ξεκινάνε με την αμέριστη στήριξη ,με την άνευ όρων αποδοχή του άλλου.

Θα πρέπει μόνη σου να αποφασίσεις εάν σου κάνει ή όχι.Χωρίς καμία παρέμβαση,χωρίς καμία επιρροή..γιατί πολύ απλά η ζωή, όπως και ο τρόπος που επέλεξες να τη ζήσεις είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη.Εσύ χαίρεσαι..εσύ λυπάσαι..εσύ γελάς,εσύ θυμώνεις,συνήθως με τις επιλογές ΣΟΥ.

Ξεκίνα λοιπόν απο σήμερα,να κρατάς για εσένα σα φυλαχτό τα προτερήμματα και τα ελλατώματα του συντρόφου σου.Εκείνα τα πολύ μικρά καθημερινά πράγματα που δίνουν την ουσία και σε φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά του ή και όχι...! Και ασχέτως αποτελέσματος αφορούν εσένα και εκείνον.

Στήριξε την επιλογή σου,στήριξε τη δική σου ζωή και δες την να αλλάζει προς το καλύτερο..Δες την να γίνεται εντελώς..δική σου...δική σας ;)