Σε συγχωρώ , με απελευθερώνω .

2015-03-24 12:07

Υπάρχουν δυστυχώς,πάρα πολλές καταστάσεις που κάνουν λίγο πιο άβολη τη ζωή μας και την συνύπαρξη μας όχι μόνο με τον περίγυρο μας αλλά και με εμάς τους ίδιους , με τους εαυτούς μας .

Η πιο βάναυση απο όλες είναι η μη συγχώρεση , η προσκόλληση σε μία αρνητική κατάσταση που δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα τόσο ισχυρά ώστε αδυνατούμε να προχωρήσουμε τη ζωή μας ουσιαστικά.

Την αποκαλώ βάναυση , γιατί πρόκειται για μια ψυχοφθόρα μεν ύπουλη δε διαδικασία . Αν το καλοσκεφτείς δεν κερδίζεις απολύτως τί-πο-τα με το να μένεις εκεί αγκαλιά με την "αδικία" που έχεις υποστεί ή με το να αναμασάς μια "αχάριστη" σκηνή που σε πλήγωσε,σε κομμάτιασε και τέλος σε έκανε να χάσεις την εμπιστοσύνη σου για το άτομο το οποίο ενεπλάκει.

Η ουσιαστική συγχώρεση είναι κάτι πολύ παραπάνω απο την αποδοχή της κατάστασης. Είναι η απόλυτη ελευθερία.Είναι το λύσιμο των δεσμών με το παρελθόν.

Συγχωρώ σημαίνει αποδέχομαι τη διαφορετικότητα , υποστηρίζω τις ενναλακτικές επιλογές , συγχωρώ σημαίνει "αφουγκράζομαι" και τις ανάγκες του άλλου.

Πάνω απο όλα όμως συγχωρώ, σημαίνει γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Επιβεβαιώνω τον προορισμό μου και κάνω λίγο καλύτερη τη ζωή μου.

ΠΣήμερα λοιπόν, σε παροτρύνω να συγχωρέσεις.Ουσιαστικά σε περοτρύνω να προχωρήσεις τηζωή σου. Να πατήσεις play , διότι μέχρι τώρα -παραδέξου το- είχες pause .  Παρακάτω σου επισημαίνω μερικά βήματα για να έρθεις πιο κοντά στην επόμενη σου μέρα..πάντα με χαμόγελο,καθαρή συνείδηση και ανάλαφρη καρδιά ;)

ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΩ ....

1.....Και σου το λέω,χωρίς να με ενδιαφέρουν τα πώς και τα γιατί.Είμαστε 2 διαφορετικοί άνθρωποι,με διαφορετικές βάσεις και τώρα ξέρω ότι είναι απόλυτα λογικό να βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα.

2.....Και δεν ξανα-αναφέρω το συγκεκριμένο θέμα.Σε συγχωρώ ουσιαστικά χωρίς να κρατώ σημειώσεις σε κάποιο τεφτέρι του μυαλού μου.

3.....Και νοιώθω καλά με εμενα και εσένα.Γιατί πραγματικά σε αγαπώ και λυπάμαι που θα σε έχανα απο μία παρεξήγηση.

4....Και συγχωρώ και εμένα.

5....και με απελευθερώνω . -