Οι άνθρωποι "σκαλοπάτια"

2015-05-13 15:05

Πολλές φορές η ζωή μας φέρνει προ εκπλήξεων..πάντα δηλαδή.Είτε είναι μία απώλεια , μια επαγγελματική αναταραχή,ένας χωρισμός ή απλά μία δύσκολη μεταβατική περίοδος για εμάς.

Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις χωρίς πολλές φορές να το αντιλαμβανόμαστε επιλέγουμε να συμπορευθούμε για πολύ λίγο με ανθρώπους που σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα υπήρχαν στον κοινωνικό μας περίγυρο.Οι άνθρωποι "σκαλοπάτια" ή "δεκανίκια" ,αν και αντιπαθώ αυτή τη λέξη.

Ψάχνοντας στο παρελθόν σας ή και στο παρόν, θα βρείτε συναναστροφές που τώρα σας φαίνονται παράλογες και άσκοπες. Ένας σύντροφος περιστασιακός ,τελείως κόντρα στα γούστα σας , μία συνάδελφος πολύ διαφορετική απο εσάς ή ακόμη και μία πρώην του πρώην σας(θα μιλήσουμε σε άλλο post για αυτή την περίεργη σχέση).

Ίσως σκεφτόμενοι αυτούς τους ανθρώπους να νοιώσετε ενοχή,θυμό ή ακόμη και αποστροφή. Δεν είναι κακό. Χαλαρώστε. Είμαι εδώ για να σας βεβαιώσω ότι αυτή η διαδικασία είναι απολύτως φυσιολογική,αρκεί να μην γίνεται εμμονή.

Το γιατί επιλέγουμε σε δύσκολες περιόδους ανθρώπους τόσο κόντρα σε εμάς εξηγείται πολύ απλά και λογικά: έχουμε ανάγκη να στηριχθούμε κάπου,τόσο ώστε να πάρουμε μία ανάσα και να σταθούμε ξανά στα πόδια μας .Όταν σταθούμε στα πόδια μας,θέλουμε να φύγουμε όσο πιο μακρυά απο ότι θα μας θυμίζει την δύσκολη περίοδο μας.Το να είναι το "στήριγμα" μας κάτι τόσο διαφορετικό απο εμάς κάνει πολύ πιο εύκολο το "φευγιό" χωρίς ενοχές&αποσκευές ;)

Είναι ουσιαστικά μία άμυνα του εαυτού μας , ένα τρίκ συναισθηματικό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει πιο γρήγορα στα νέα δεδομένα..

Φυσικά  , όταν γίνεται εν γνώση μας φλερτάρουμε αρκετα με την συναισθηματική εκμετάλευση του άλλου. Κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνεται σε καμία περίπτωση και με καμία αιτολογία ή αφορμή.

Συνεπώς , απο σήμερα μπορείτε να κάνετε κάποια απλά πράγματα για να νοιώσετε και εσείς καλύτερα αλλά και οι άνθρωποι που ερήμην τους σας βοήθησαν σε μία δύσκολη στιγμή.

Αρχικά, αποδεχτείτε τους . Εάν υπάρχουν ακόμη στη ζωή σας πείτε τους "ευχαριστώ" και εάν υπάρχουν στη ζωή σας και σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα,πάλι πείτε "ευχαριστώ" και απομακρυνθείτε.

Τέλος,αποδεχτείτε εσάς στα κάτω σας και στα πάνω σας. Να θυμάστε πώς η καθαρή συνείδηση και η ειλικρινή συμπεριφορά είναι πάντα ανεκτίμητης αξίας και ευτυχώς για αυτά δεν χρειάζεστε κανένα σκαλοπάτι.