Όχι,δεν φοβάμαι να πώ όχι.-

2015-03-26 17:37

Θυμάσαι μια κωμική ταινία με τον Τζίμ Κάρει που ξαφνικά άρχισε να λέει σε όλα ναι? Θυμάσαι επίσης σε τι απίθανες περιπέτειες τον έμπλεξε? Εάν κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στη ζωή σου...το post αυτό σου ανηκει.

Ψυχολογικές μελέτες πολλών ετών απέδειξαν ότι μία απο τις κυριότερες αιτίες δυστυχίας των ανθρώπων είναι η αδυναμία να πουν "όχι". Σιγά τα ωά ,θα μου πείς.Είσαι βαθειά νυχτωμένος , θα σου απαντήσω.

Συνήθως,αποδεχόμαστε οποιαδήποτε πρόταση μας γίνεται καθώς ενδόμυχα θέλουμε πάρα πολύ να είμαστε ένα παράδειγμα προς μίμηση,ένα φαινόμενο καλοσύνης,αποδοχής και αυταπάρνησης.Αισθανόμαστε άβολα όταν πρέπει να αρνηθούμε γιατί φυσικά δεν θέλουμε κανένας να μας κακοχαρακτηρίσει.

Λυπάμαι αλλά τίποτα απο όσα κάνουμε δεν ξεχειλίζουν ανιδιοτέλεια.Πράγμα που σημαίνει,ότι όχι,είπες ναι σε εκείνη την ηλίθια αγγαρεία όχι για να βοηθήσεις τη φίλη σου,αλλά για να μπορείς στο μέλλον φουσκωμένη απο υπερηφάνεια να της την τρίψεις στη μούρη.Παρομοίως ,όταν ήσουν πολύ μικρότερη δεχόσουν να πάς στις δουλειές που σε έστελνε η μαμά όχι για την βοηθήσεις,αλλά για να εκβιάσεις την καλή της πλευρά κ.ο.κ

Δυστυχώς μεγαλώνοντας,το πράγμα περιπλέκεται. Έχεις ένα σωρό δικά σου προβλήματα,δικές σου ανεπαρκείς ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας, δικές σου αγγαρείες.Αλλά...όχι το άτιμο το "όχι" απο το στόμα σου δεν βγαίνει.

Και καταλήγεις να εξυπηρετείς μεν τους άλλους,να είσαι τέρμα εκνευρισμένη μαζί τους(απλά εκείνοι δεν το γνωρίζουν) , να τρώς τα λυσσακά σου γιατί κάπως πρέπει να προλάβεις και τις δικές σου δουλειές αλλά με ένα μαγικό τρόπο φορτώνεσαι και άλλες εξυπηρετήσεις..ο χρόνος σου λιγοστεύει τα νευρά σου πληθαίνουν και ω ! να τη και η συναισθηματική κατάρευση.

Σου έχω νέα: Μπορείς να πείς "όχι" .Και όχι μόνο μπορείς να το προφέρεις αλλά δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσεις!!!!Τέλειο?

Έχεις τη ζωή σου.Αυτή είναι η βασική σου προτεραιότητα και επίσης οι άνθρωποι που μένουν δίπλα σου θα πρέπει ήδη να ξέρουν πόσο υπέροχος χαρακτήρας είσαι και να σε δέχονται και να σε αγαπούν ακόμη κι αν τους λές "όχι".Σε κάθε μα κάθε σχέση στη ζωή μας και σε κάθε περίσταση είναι υπέρτατης σημασίας να είσαι καλά μέσα σου.

Να περνάς τη ζωή σου όμορφα χωρίς πιέσεις νεύρα και αγγαρείες.Να διαχωρίζεις τις καταστάσεις και να βάζεις τα όρια σου παντού.

Πές ναι στο "όχι"...είσαι υπέροχη και χωρίς να είσαι υποτακτική ;)