Να μην ξεχνάς να αφήνεσαι.

2015-05-28 20:34

Σε ρυθμούς τρελούς , σε απαιτήσεις συνεχόμενα αυξανόμενες , σε μέρες δυσκολες και σε στιγμές άβολες..να μην ξεχνάς να αφήνεσαι.

Αφήνομαι σημαίνει γίνομαι μαλακή και άμορφη..μια πλαστελίνη έτοιμη να πάρει σχήμα..Αφήνομαι σημαίνει ανασαίνω βαθειά τόσο που να γεμίσουν και οι σκιές μου με οξυγόνο..αφήνομαι σημαίνει δεν χρειάζεται να είμαι τέλεια,να τα προλαβαινω όλα ή να ταιριάζω με όλα.

Αφήνομαι σημαίνει νοιώθω άνετα με εμένα και όσα φυσικά κυλάνε γύρω μου.

 

Σκέφτηκες ποτέ πόσο σφιγμένη καταλήγεις το βράδυ σπιτι σου? Την ώρα που μισό πακέτο τσιγάρα και 2 ποτήρια κόκκινο κρασί έχουν εισβάλλει στον οργανισμό σου εσύ συνεχίζεις να είσαι,να νοιώθεις σφιγμένη. Γιατί δεν "αφήνεσαι"?

Είναι πολύ οκ να μην πάνε όλα -όχι καλά- όπως τα θέλεις , είναι αφύσικο να απαιτείς απο την καθημερινότητα σου την τελειότητα και πίστεψε με είναι ανούσιο να κυνηγάς την τελειότητα μέσα σου και έξω σου.

Απλούστατα γιατί η τελειότητα,η Αυτού Μεγαλειότης είναι σαν μία πανέμορφη,πολύχρωμη πεταλούδα...Εάν έχεις κυνηγήσει ποτέ σου πεταλούδες θα ξέρεις ότι όσο τις κυνηγάς,τόσο απομακρύνονται..Και θαρρείς και σε εμπαίζουν ,μόλις κάτσεις ακίνητος τσούπ! έρχεται η πιο φανταχτερή απο όλες και σε φιλάει με τα μεταξωτά φτερά της.

Εάν αφεθείς λοιπόν,εάν πάψεις μανιωδώς να κυνηγάς τις τρελές σου απαιτήσεις (και τις ταμπέλες των άλλων) , θα δείς ότι δεν χρειάζεται πάνω απο μία ανάσα για να ξαλαφρώσεις.

Δεν θα σου πάρει περισσότερο απο μία στιγμή να νοιώσεις ήρεμη και γαλήνια.

Εάν αφεθείς και με χαμόγελο δέχεσαι τις καινούργιες εικόνες της κάθε ημέρας,σου υπόσχομαι πώς κάθε βράδυ δεν θα θέλεις να κοιμηθείς γιατί θα σκέφτεσαι τα όσα απλόχερα σου χαρισε η καθημερινότητα σου.

Σου εύχομαι να μάθεις,να μην ξεχνάς να αφήνεσαι.

Ο χρόνος πάντα θα τρέχει , εσύ όμως θα μάθεις να τον περπατάς...έτσι..σαν βόλτα . -