Μαμα μου να σ'αγαπάς .-

2015-11-07 12:28

Το ότι ένα μέρος του χαρακτήρα του μωρού σου , το κατα πόσο θα είναι νευρικό,βολικό,απαιτητικό κ.λ.π σχετίζεται άμεσα με την ψυχολογία που είχες κατα τη διάρκεια της κύησης είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Το ότι η μεταξύ σας σχέση θα διαμορφωθεί πάνω στις βάσεις αυτές,ίσως το μαθαίνεις για πρώτη φορά.

Ένα παιδί και πόσο μάλλον ένα νεογνό,καθότι ουσιαστικά το μέσον γνωριμίας του με όλο το φάσμα του συναισθηματικού κόσμου είσαι εσύ,έχει άμεση ανάγκη απο συναισθήματα ισχυρά με θετικό πρόσημο και φυσικά έχει ανάγκη απο τη δημιουργία ενός "προστατευτικού ψυχικού τοίχους" της ίδιας του της μητέρας.

Δηλαδή,το μωράκι σου χρειάζεται να σε νοιώθει σίγουρη,υπομονετική,αισιόδοξη,θετική. Επίσης το δέυτερο και ίσως πιο σημαντικό κομμάτι είναι αυτό που έχει να κάνει με τη μετάδοση αυτοπεποίθησης και αγάπης για τον εαυτό σου.

Είναι το προστατευτικό ψυχικό τοίχος,όπως μου αρέσει να λέω.Αυτό σημαίνει ότι καταρχάς σε φροντίζεις,με ότι αυτό συνεπάγεται,σε προσέχεις και δημιουργείς ένα κλίμα ευφορίας με εσένα.

Εσύ για εσένα νοιώθεις καλά.Εσύ για εσένα τρέφεσαι σωστά,κοιμάσαι όσο μπορείς ποιοτικότερα,γυμνάζεσαι ενδεχομένως και γενικά κάνεις το οτιδήποτε θα σε κάνει να χαμογελάσεις με εσένα.

Μη το βλέπεις σαν εγωιστική συμπεριφορά.Δες το σαν αναγκαία προσπάθεια,διότι μεταξύ μας η ψυχολογία της μανούλας ειδικά τον πρώτο καιρό δεν είναι και στα καλύτερα της.Για να μπορέσεις αρχικά να αναπεξέλθεις όσο καλύτερα και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο μεγάλο έργο σου σαν μανούλα, να μεταδίδεις θετικά συναισθήματα στο μωρό σου και όχι μόνο να μην καταρέυσεις ψυχολογικά αλλά να ενδυναμώσεις και άλλο το προσταυετικό ψυχικό σου τοίχος.

'Ετσι το μωράκι σου θα είναι ήρεμο,ευτυχισμένο και ασφαλές γιατί θα το μεγαλώνει μία μαμά που πρωτίστως αγαπάει τον εαυτό της άρα μπορεί να διδάξει την Αγάπη,την Ασφάλεια,την Ηρεμία και την Ισσοροπία και εσύ θα είσαι στα καλύτερα σου ανταποκρινόμενη πλήρως στα καθήκοντα της μητρότητας.

Να θυμάσαι ότι το μωρό σου είναι ένα συναισθηματικό σφουγγάρι.Αυτό σημαίνει ότι ρουφάει κυριολεκτικά όποιο συναίσθημα βρεθεί στο διάβα του.

 Φρόντισε λοιπόν,όσο μπορείς να νοιώθει και να εισπράττει μόνο θετικά συναισθήματα.Πέρα απο μαμά του είσια ο καθοδηγητής της ζωής του και ο νούμερο ένα διαμορφωτής χαρακτήρα.

Ας φτιάξουμε ευτυχισμένα παιδιά ισορροπημένα ,φτιάχνοντας εμάς