Δές γύρω σου την ευτυχία

2015-10-24 20:19

Με ρωτούν συχνά τι είναι η ευτυχία,πώς μπορούμε να την προσδιορίσουμε και απο τι αποτελείται.Απο όλα αυτα τα ερωτήματα μόνο ένα μπορεί να απαντήθει.Το τρίτο.

Η ευτυχία είναι ένα σύνολο στιγμών που μας έκαναν να νοιώσουμε πλήρεις&σωστά "τοποθετημένοι".Άρα οι ευτυχία αποτελείται απο στιγμές.

Στο σημερινό ποστ θα σε βοηθήσω να βρίσκεις και να βλέπεις την ευτυχία γύρω σου & μέσα σου.

Καταρχάς,πάρε μια βαθειά ανάσα.Χαλάρωσε.

Ότι κι αν έγινε μέχρι τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το πόστ πλέον είναι παρελθόν.Συνεπώς,μην του επιτρέψεις να σε επηρρεάσει.Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να αναμασάς παρελθοντικές καταστάσεις.Εάν δεν τον γνωρίζεις ήδη σε ενημερώνω ότι είναι αδύνατον να γυρίσεις τον χρόνο πίσω και να τις ξαναζήσεις "σωστά".

Βήμα δεύτερο,εστιάσε στα υλικά γύρω σου .Εκείνα που απέκτησες με κόπο,εκείνα που σου θυμίζουν τα ταξίδια σου,εκείνα που είναι δώρα αγαπημένων..

Εστιάζεις πρώτα στα υλικά διότι η οπτική επαφή είναι άμεση και λειτουργεί σαν ταχύτατο αναλγητικό!

Στη συνέχεια εστιάσε στα χαμόγελα των ανθρώπων που αγαπάς.Μόνο στα χαμόγελα.Ένα χαμόγελο αυτόματα σε κάνει να νοιώσεις ασφάλεια,στοργή,αγάπη.

Τέλος,στρέψε νοερά το βλέμμα σου μέσα σου.Είσαι υγιής,έχεις αγάπη,έχεις ανθρώπους,έχεις καταννόηση,έχεις αντίληψη,έχεις..ευτυχία.

 

Με την ολοκλήρωση των 4 βημάτων ,αυτή είναι η στιγμή της συνειδητοποίησης.Εδώ θα χαμογελάσεις ειλικρινά και με μια δόση ευγνωμοσύνης.

Βλέπεις ,τα πράγματα είναι πολύ απλά.Η ευτυχία είναι πάντα γύρω μας και μέσα μας.Τυχαίνει όμως να κολλάμε στο δέντρο και να χάνουμε το δάσος.

Να είσαι ευγνώμων,να λές "ευχαριστώ" για όλα όσα έχεις κατακτήσει,όλα όσα σε προσδιορίζουν,όλους όσους σε αγκαλιάζουν με αγάπη.

Να είσαι ευγνώμων και ευτυχής για την ίδια σου τη ζωή.

 

υ.γ και όποτε κολλάς...είπαμε ανάσα 4 βήματα και έφτασες ;)