Αποδέχομαι εμένα,σέβομαι τον σύντροφο μου.-

2015-06-24 13:30

Μιλήσαμε για επιλογές και τη σημασία του  να τις στηρίζουμε και ύστερα ταξιδέψαμε μαζί σε τέλειες ατέλειες...Το επόμενο βήμα έιναι η πλήρης άνευ όρων αποδοχή του εαυτό μας και η καταννόηση και ο σεβασμός απέναντι στον σύντροφο μας.

Εάν έχεις διαβάσει προηγούμενα posts θα έχεις εμπεδώσει τη σημασία του να αποδέχεσαι πλήρως τον εαυτό σου.Ουσιαστικά η καλή σχέση με τον εαυτό μας είναι η απαρχή για κάθε τι καλό και ωφέλιμο στη ζωή μας.

Πόσο μάλλον όταν οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους καθορίζεται κυρίως απο την εικονα που έχουμε για  τον εαυτό μας.

Επόμενο βήμα λοιπόν,σταθερό και σίγουρο,η αποδοχή του εαυτού μας.Δεν είναι εύκολο αλλά ευτυχώς δεν είναι ακριβώς δύσκολο.Είναι μία διαδικασία μέσα απο την οποία μπορείς να ανακαλύψεις νέες πτυχές του εαυτού σου.Ίσως να τρομάξεις,ίσως να απογοητευτείς.Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι.

Εσύ πρέπει να εστιάσεις στην αναγνώριση του εαυτού σου και στην πλήρη αποδοχή του.Με τα καλά και τα κακά του.Εάν εσύ σε αποδέχεσαι,πολύ πιο εύκολα θα μπορέσεις να αποδεχτείς και τον περιγυρο σου.

Νοιώθοντας ασφάλεια για το "είναι" σου πολύ πιο εύκολα θα σεβαστείς και τον σύντροφο σου.Δεν θα κλείνεσαι στις ανασφάλειες σου ,ούτε θα βλέπεις δράκους εκεί που δεν υπάρχουν.

Η επιλογή σου θα είναι συνειδητή γιατί πολύ απλά γνωρίζοντας και αποδεχόμενος τον εαυτό σου,μαθαίνεις τα όρια σου και τα "θέλω" σου.Τα "πρέπει" σου και τα "μπορώ". Κατά συνέπεια κάθε επιλογή σου είναι πολύ πιο ουσιαστική και είσαι έτοιμος να δουλέψεις πάνω σε αυτή.

Υπάρχουν πολλοί δρόμοι που οδηγούν στην αυτογνωσία.Σου συστήνω ανεπιφύλακτα τη ΛΙΣΤΑ . Θα φτιάξεις μία λίστα με τρείς στήλες.

Η μία στήλη θα καταγράφει τα επίθετα , τις αρετές και τα ελατώμματα που ΕΣΥ νομίζεις οτι σε χαρακτηρίζουν.Η δεύτερη στήλη θα γράφει αντίστοιχα τα ίδια αλλά σύμφωνα με τη γνώμη των φίλων σου..η τρίτη στήλη θα συμπληρωθεί απο τα στοιχεία εκείνα που θα συμπίμπτουν ανάμεσα στις δυο προηγούμενες στηλες.

Έτσι με ένα πολύ γρήγορο τρόπο έχεις μία πρώτη μαγιά για το ταξίδι στην αυτογνωσία που θα επιφέρει την αποδοχή.Αυτό μέσα στη σχέση σου θα λειτουργήσει λυτρωτικά.Όλα είναι αλληλένδετα , πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις.

Να θυμάσαι,ότι οι ατέλειες δίνουν γεύση και νόημα στην προσωπικότητα σου και..ειλικρινά θα ήταν τόσο βαρετό να είμασταν όλοι ίδιοι και τέλειοι.

Καλό ταξίδι ;)