Αλλάζει ο άνθρωπος...ή και όχι.

2015-05-23 13:57

Φτάνει κάποια ηλικία,κάποια στιγμή στη ζωή σου που έχεις δεί όχι πολλά,αλλά αρκετά.Έχεις συναναστραφεί με λογιών λογιών ανθρώπους,έχεις δεί την καλή και την όχι και τόσο καλή πλευρά τους,έχεις πιστέψει,έχεις προδωθεί,έχεις ποντάρει σε σάπια άλογα και τα έχεις ξανακάνει όλα αυτά απο την αρχή.

Μπράβο σου.Αυτός είναι ο ατέρμονος κύκλος της ζωής.Στο σημερινό post κουβεντιάζουμε για την αλλαγή.Μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει?Μπορεί μέσα απο τις εμπειρίες του να γίνει καλύτερος?Αρτιότερος,μια σούπερ βελτιωμένη έκδοση του προηγούμενου εαυτού του? Για εμένα η απάντη είναι ΝΑΙ.

Σαφώς πολλοί παράγοντες παίζουν τον ρόλο τους.Καταρχάς για εμένα οποιαδήποτε κατάσταση στη ζωή μας,άσχετα απο τα όποια συναισθήματα μας προκαλεί,είναι μία τρανή ευκαιρία να βελτιωθούμε.Μια σανίδα σωτηρίας,μία βάρκα να περάσουμε σε μία ακόμη όχθη του εαυτού μας.

Το θέμα είναι πως βλέπει ο καθένας μας αυτές τις εμπειρίες και κυρίως τι εικόνα έχει για τον εαυτό του.Για παράδειγμα,εάν εγώ θεωρώ ότι είμαι τέλεια,άρτια και ολοκληρωμένη ήδη..όχι μόνο δεν θα βελτιωθώ αλλά θα παγιώσω και λανθάνουσες συμπεριφορές με το πέρασμα του χρόνου.Διότι,θα αναρωτηθώ με στόμφο..πόσο πιο τέλειο μπορεί να γίνει το ήδη τέλειο? Γελάς.Σου φαίνεται γνώριμο θαρρώ.

Απο την άλλη,πρέπει ο λαμβάνων τα σήματα (όπως τα λέω εγώ) να είναι ανοιχτός σε νέες προοπτικές του εαυτού του.Να αναγνωρίζει τα προς βελτίωση και να οδεύει προς εκείνη την κατέυθυνση με ανυπομονησία και θέληση.Κανένας μας δεν είναι τέλειος,ευτυχώς.Και όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως έχουν άπειρες,άπειρες όμως,ευκαιρίες αυτοβελτίωσης.

Δεν είναι κανένας περιγυρος ικανός να μας πείσει να αλλάξουμε εάν εμείς οι ίδιοι πρώτα δεν εντοπίσουμε τα σημεία εκείνα που θα θέλαμε να πλάσουμε κάπως διαφορετικά.Σε κάθε "αλλαγή" που βλέπεις σε κάποιον συνάνθρωπο σου ή και εσένα τον ίδιο,κρύβονται απο πίσω μία πλειάδα υπέροχων χειρισμών και διαδικασιών που οδήγησαν σε αυτό το καλύτερο αποτέλεσμα.Πρωτίστως όμως,κρύβεται η ίδια η έμφυτη τάση του ανθρώπου να βελτιωθεί,να αγγίξει το υποκειμενικά τέλειο για εκείνον.

Συνεπώς,ο άνθρωπος αλλάζει.Αυτή είναι η μαγεία , αυτό είναι το θαύμα που μας περιλούζει.Αλλάζει..μόνο εάν το επιθυμεί πραγματικά.

Εάν ,εσύ λοιπόν θέλεις σήμερα να αλλάξεις αλλά δεν ξέρεις απο που να αρχίσεις..πάρ'το απο την αρχή.Στείλε μας σήμερα την ιστορία σου,τα σημεία σου προς βελτίωση και εμείς θα σε πάρουμε απο το χέρι να σου δείξουμε στην πράξη όσα διάβάζεις στη θεωρία.-