Το χωραφάκι μου

2014-05-24 11:42

Είχα γράψει ένα μικρό κειμενάκι πρίν καιρό,σχετικά με το χορταριασμένο χωραφάκι μου.Έλεγα ότι απο καταβολής κόσμου ο Άνθρωπος έχει όλες εκείνες τις δεξιότητες,τις ικανότητες και τις άμυνες να δεχθεί ή και να προσαρμοστεί σε μία κατάσταση και ακόμη περισσότερο να την ξεπεράσει. Συχνά , λόγω της υπερ φορτωμένης καθημερινότητας..ξεχνάς,κολλάς.Γεμίζεις άγχος,στρές,απελπισία,μοναξιά.Που να βρεθεί χώρος για δεξιότητες μέσα σε όλα αυτά τα παράσιτα? Καημένο χορταριασμένο μου χωραφάκι..

Προσωπικά,πολύ πριν επισκεφτώ ειδικό και πολύ πριν αποφασίσω να ασχοληθώ με το life coaching είχα βρεί ένα τόσα δα ξέφωτο...ένα μικρούλι κομμάτι του χωραφιού μου καθαρό.Πώς? Διάβασμα.Διάβασα πολύ.Διάβασα ατελειώτα.Διάβασα βιβλία εμψυχωτικά,βιβλία καταθλιπτικά(το μη χείρον βέλτιστον),διάβασα ΚΑΙ Άρλεκιν..και ήταν μοναδική εμπειρία ομολογώΣαφώς δεν λέω ότι για το ξεχορτάριασμα προτείνω διάβασμα..όχι.Απλά καταγράφω τι βοήθησε εμένα. Λές και απέκτησα στρατό μέσα απο τους ήρωες των βιβλίων.Χαμογελούσα με τις γκάφες τους,ένοιωθα ρομαντικά και ζεστά με τους έρωτες τους,παθιαζόμουν με τις εμμονές τους!

Κάπου εκεί , βιβλίου και σκέψης γωνία...με βρήκα.Βρήκα όλη την δεξιότητα(οκ,σχεδόν όλη),όλη την ικανότητα που έχει ο Άνθρωπος.Η δυναμή σου δεν είναι ότι δεν πέφτεις ποτέ,αλλά ότι κάθε φορά που πέφτεις ξανασηκώνεσαι..Θυμάσαι? Η δύναμη σου είναι ΕΣΥ. Κανένα όπλο ποτέ δεν ήταν πιο δυνατό από την ίδια τη θέληση του ανθρώπου.

Σε καταλαβαίνω.Έχεις ζοριστεί.Έχεις πιεστεί.Θέλεις επιτέλους κάποιος άλλος και όχι εσύ να πάρει τα βάρη.Δεν θα γίνει.Πολύ απλά γιατί αυτά τα βάρη,αυτές οι εμπειρίες είναι που σου δίνουν ζωή,τροφή και δύναμη.Οι εμπειρίες προσδιορίζουν τον άνθρωπο,χτίζουν χαρακτήρα και διαμορφώνουν προσωπικότητες.

Αν λοιπόν,θέλεις να είσαι εσύ κυρίαρχος της ζωής σου,σταμάτα να βαρυγκομάς.Δέξου με χαρά περίσια ότι βάρος,διώξε το άγχος και συνειδητοποίησε..ότι είσαι πολύ ισχυρότερος από οποιοδήποτε πρόβλημα.

Το χωραφάκι σου είναι δικό σου,αποκλειστικά.Φρόντισε το,περπάτα πάνω του,δές το να ανθίζει και κράτα μέσα σου για μια ζωή την αίσθηση της πληρότητας.Την αίσθηση του να είσαι ΕΣΥ.-