Της Δευτέρας ο καημός

2014-05-26 12:26

Δευτέρα.Πάλι.Αέναη μάχη με το ξεκίνημα της εβδομάδας..Γιατί άραγε?

Προσωπικά δεν είχα ποτέ θέμα με τη Δευτέρα.Ίσα-ίσα που την έβλεπα σαν απαρχή για να αλλάξω κάποιες συνήθειες,να βελτιώσω κάποια σημεία του εαυτού μου..να γίνω μια καλύτερη Μαρία.

Ο περισσότερος κόσμος γύρω μου απεχθάνεται τη Δευτέρα , δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι πάει πίσω.Πάει βαριά και τεμπέλικα σπρώχνοντας...το κατάλαβες? Υπάρχει ο περίφημος Νόμος της Έλξης.Βάσει αυτού-που ειλικρινά δουλεύει-ό,τι σκέψη κάνεις δεν χάνεται π.χ στο σύμπαν αλλά καθώς είναι ενέργεια σου επιστρέφεται αβλεπί.

Να στο κάνω λιανά να το εμπεδώσεις:Ξεκινάει η εβδομάδα,είναι Δευτέρα,έχω την εικόνα σου μπροστά μου..Άγριο κοίταγμα στο ξυπνητήρι,βαριεστημένα βήματα,κάπου στο βάθος παίζει χαμηλά το "Άτιμη ζωή μας πέταξες στου δρόμου την άκρη.."..Φτάνεις δουλειά..μισείς τον κάθε ένα που λέει καλημέρα.Αν τη λέει και χαμογελώνταςφαντάζεσαι ήδη την κηδεία του.Ξεκινάς την αποπεράτωση των όποιων εργασιών...ωστόσο η μέρα δεν περνάει..με σταγόνες αγωνίας στο μέτωπο κοιτάς ανά 10λεπτο το ρολόι.Τίποτα.Η Δευτέρα είναι το χειρότερο σου.Πάει 3,σχολάς.Έχεις μείνει απο βενζίνη όμως γιατί το πρωί αφού ξύπνησες αργά δεν σκέφτηκες να φουλάρεις.Βρίζεις.Η Δευτέρα μπορεί να γίνει και χειρότερη..ή όχι?

Αν δούμε τις ιστορίες της Δευτέρας σε αργή κίνηση,θα διαπιστώσεις και εσύ ότι δεν φταίει η μέρα.Το σφάλμα είναι πάνω σου.Η αρχή μιάς ημέρας προσδιορίζει σχεδόν πάντα και την κατάληξη της.

Αν λοιπόν,ξεκινάει με γκρίνια μπορείς να μαντέψεις πώς θα καταλήξει..Αν αντ' αυτού,ξεκινήσει με γέλιο με όρεξη για μάθηση και διάθεση όμορφη..τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι 1)θα κυλήσει πιο ευχάριστα,συνεπώς πιο γρήγορα 2)θα αντεπεξελθεις καλύτερα στις όποιες εργασίες σου γιατί η διάθεση σου θα είναι καλή 3)δεν θα πέσεις κατάκοπος στο κρεβάτι και 4)η επόμενη μέρα θα είναι ακόμη καλύτερη!!!

Προτείνω λοιπόν,αυθυποβολή.Η Δευτέρα είναι η ξεκάθαρη ευκαιρία σου για αλλαγές,υπέροχες αρχές και βελτιώσεις.Σταμάτα να γκρινιάζεις.Κάνε τη Δευτέρα την αγαπημένη σου μέρα και δές την εβδομάδα σου να κυλάει ευτυχισμένα.. -