"Πηλός είναι..πές..."

2014-07-10 10:29

Είναι περίεργο.Το πώς αλλάζουν οι άνθρωποι,πως μεταβάλλονται εύπλαστοι και ανήμποροι μέσα στον χρόνο.

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ευθύνεται και αυτή η αλλαγή σε παίρνει σε παρασύρει.Δεν την κατέχεις,δεν μπορείς να την ελέγξεις..Θέλεις να φωνάξεις ,να μιλήσεις,να δείξεις το τότε και το τώρα και σε πνίγει το παρόν.

Η αλήθεια είναι πώς είναι σύνηθες οι άνθρωποι να επαναπαυόμαστε,να βουτάμε βαθειά βαθειά στην καθημερινότητα ξεχνώντας πώς επιβάλλεται να παίρνουμε ανάσες κάθε τόσο..για να μην σκάσουμε εμείς και για να μην σκάσουμε και τους γύρω μας.

Έχω μια φίλη.Έχει έναν άνθρωπο.Βασικά τώρα έχει 2 ανθρώπους.Καθώς αυτός ο 1 αρχικός άνθρωπος έγινε και κάτι άλλο.Αυτό είναι καταπληκτικό θα μου πείς..δεν τον βαριέται ποτέ!!! Σίγουρα...δεν τον βαριέται ποτέ,γιατί τον ψαχνει συνέχεια..εκείνον τον 1ο,δεν τον βρίσκει σύχνα και απογοητεύεται μόνιμα.

Οι σχέσεις είναι πάζλ.Τι γίνεται όμως όταν τα κομμάτια αλλοιώνονται σαν ακριβός πίνακας που χύθηκε μόνος του πάνω σε οξύ? Γιατί μόνος σου το κάνεις.Μόνος σου ξεχνάς.Μόνος σου αφήνεσαι και τελικά μόνος σου μένεις.

Είναι ευλογία να κρατάς τα πρώτα καρδιοχτύπια.Και δεν είναι δύσκολο.Είναι όμως δημιουργικό,ίσως και λίγο άβολο..σε βγάζει απο τη βολή σου.Εκεί που κάθεσαι π.χ αραχτός με το σώβρακο και τα πόδια πάνω στο τραπεζάκι,αυτή η ευλογία θα σε κάνει να χοροπηδήσεις μόλις ακούσεις το κλειδί μου.Θα σε κάνει να θέλεις να μου αρέσεις.

Οι σχέσεις κατάντησαν δεδομένα,βαρετά&ασχολίαστα...αλλά δεν περνά έτσι η ζωή.

Αν ποθείς τον άνθρωπο σου και αγαπάς εσένα φρόντισε να μην γίνεις από ένας δύο άνθρωποι.Να παραμείνεις ο αρχικός εαυτός σου.Αυτός που γελούσε δυνατά,καμάρωνε και προσπαθούσε.Αυτός που άξιζε τον θαυμασμό.Αυτός που κάθε βδομάδα σκαρφιζόταν κάτι νέο.Αυτός που ο σύντροφος του ήξερε ότι αξίζει να ξοδέψει μαζί του τη ζωή.

Δυστυχώς είναι αργά πολλές φορές.Γιατί δεν άκουγες ή γιατί δεν έβλεπες.Ίσως όμως έτσι έπρεπε να γίνει.Να σε ρουφήξει η αχόρταγη η βολεψιά σου,να παραγνωριστείς με τον άλλον για να καταλάβει ότι δεν σε γνωρίζει...

Σε εκλιπαρώ.Μην κάνεις το λάθος.Μείνε ατόφιος.Κανείς δεν θέλει να σε αλλάξει μέσα στη σχέση,γιατί πολύ απλά ΕΣΕΝΑ επέλεξε για αυτήν.Κι αν καταλάβεις ότι ξέφυγες ποτέ δεν είναι αργά,ορκίζομαι.

Αρκεί να το θές.αρκεί να προσπαθήσεις,αρκεί να μην παραμυθιαστείς από τα τάχα δεδομένα.

Πηλός είναι, πές και ,έλα να τον φτιάξουμε μαζί.