Blog

Τατουάζ αγάπη μου.

2014-08-27 11:05

Έλαβα ένα email και γέλασα.Όχι ότι ήταν αστείο αλλά ήταν τόσο οικείο.Το τατουάζ λοιπόν.Μία τέχνη τόσο παλιά που η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων.Οι πρώτες εμφανίσεις της "δερματοστιξίας" μας πάνε πίσω στα τέλη του 1600.

Τότε το τατουάζ που στη διάλεκτο της φυλής Μάορι σήμαινε "προστασία των Θεών" , ξεκίνησε την πορεία του για τον Δυτικό κόσμο με τον Κάπτεν Κούκ να φέρνει μαζί του ειδικούς για να βοηθήσουν στην εξάπλωση του.Στην Αρχαία Αίγυπτο τατουάζ είχαν μόνο τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και οι υψηλόβαθμοι της αυλής.Στα χρόνια της Ρωμαικής αυτοκρατορίας πάλι,σημαδεύαν με τατουάζ τους δούλους και τους πολίτες δεύτερης κατηγορίας σαν ένδειξη υποταγής.Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο με τατουάζ σημαδεύτηκαν οι πεζοναύτες του Αμερικανικού Στράτου ,ως ένδειξη αφοσίωσης και αυτοθυσίας.Σειρά πήραν οι περιθωριακοί και οι εκτίοντες ποινές στις φυλακές όλου του κόσμου.

Το τατουάζ άρχισε να ξαναπαίρνει την "βασιλική του προέλευση" στη δεκαετία του 60,όταν οι ροκ σταρ ο ένας μετά τον άλλον έκαναν καμβά το σώμα τους.Σήμερα πιά το τατουάζ έχει ξαναχάσει το νόημα του αλλά και την ιστορία του καθώς το συναντάμε σε σώματα διαφόρων ηλικιών,ανθρώπων διαφορετικής κουλτούρας αλλά και άποψης περί αυτού.

Τι είναι λοιπόν το τατουάζ και τι είναι αυτό που το κάνει λατρευτικό στοιχείο πάνω στο σώμα μας ή κίνητρο αποστροφής? Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν παντελώς την ιστορία του αλλά ακόμη χειρότερα,έχουν μείνει "κολλημένοι" στα τατουάζ των εγκληματιών. Εδώ και 2-3 χρόνια περίπου έχει γίνει "στοχοποίηση" των ατόμων με τατουάζ θεωρώντας-αδίκως- οι κοινή γνώμη το τατουάζ ως μία ακόμη περαστική μόδα.

Εδώ ,σε αυτό το σημείο θέλω να σας αποκαλύψω κάτι μακάβριο αλλά πέρα ως πέρα αληθινό.Το τατουάζ,το οποιοδήποτε μικρό ή μεγαλυτερο κομμάτι μελάνης πάνω στο σώμα μας θα πεθάνει μαζί μας.Θα το κουβαλάμε πάνω μας όλη τη ζωή μας και δυστυχώς θα πρέπει να δίνουμε και εξηγήσεις.

Πάμε λοιπόν να απενεχοποιηθούμε οι απανταχού τατουαζοφέροντες. Το σώμα μας είναι κτήμα δικό μας.Είναι το μέσον μας σε αυτή τη ζωή αλλά και ένας καμβάς έκφρασης.Αγαπάς το σώμα σου και θέλεις να το δείξεις...γυμναζεσαι.Αγχώνεσαι καταπονείς το σώμα σου και φάινεται..παχαίνεις π.χ..Τι θα έλεγες όμως αν μπορούσες πάνω στον δικό σου καμβά να μπορείς να αποτυπώσεις συναισθήματα,κομμάτια απόκρυφα του εαυτού σου αλλά και καταστάσεις που σε σημάδεψαν? Σωστά.Μπορείς και θέλεις.Και το κάνεις.Μέσω του τατουάζ.

Ευτυχώς κανένας δεν έχει δικαίωμα να σε κρίνει να σε επικρίνει αλλά ούτε και να σε επικροτήσει,εκτός κι αν εσύ του δώσεις το δικάιωμα.Σου ανήκεις.Και παρά τα όσα λέγονται η θέση σου είναι να προφυλάξεις τα πιστεύω σου και τις ιδέες σου.Το τατουάζ είναι τρόπος εκφρασης και συχνά στάση ζωής.Δεν υπάρχει λεξικό για αυτό.Για τον κάθε άνθρωπο πρεσβεύει κάτι διαφορετικό και αποτελεί κομμάτι του εαυτού του.Ένα κομμάτι που ο καθένας οφείλει να σεβαστεί και εσύ οφείλεις απέναντι στον εαυτό σου να προστατέψεις.

Συνεπώς,εφόσον μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις τατουάζ ξέρεις εκ προοιμίου ότι θα ακούσεις καλά σχόλια,κακά σχόλια,επιφωνήματα θαυμασμού ή αποστροφής.Σκασίλα σου.Παρακάτω σου αριθμώ τα δικά μου μυστικά για να μην μετανοιώνω με κάθε τατουάζ που κάνω και να μην χρειάζεται να δίνω εξηγήσεις στον κάθε ένα:

1.Σκέψου το πολύ πολύ καλά.Μέσος όρος σκέψης μου είναι τα 5 χρόνια.Μην γελάς.Αν μετά απο 5 χρόνια εξακολουθώ να θέλω να το κάνω ξέρω ότι δεν θα το μετανοιώσω.

2.Βρές ένα σημείο που θα καλύπτει τις εξής προυποθέσεις α)δεν θα είναι φανερό στους άλλους εκτός κι αν εσύ το επιλέξεις β)δεν θα το βλέπεις συχνά έτσι ώστε να το βαρεθείς γ)ακόμη κι όταν γεράσεις δεν θα φαίνεται και δεν σου προκαλεί άγχος η αλλοιωμένη εικόνα του.

3.Το σώμα σου είναι δικό σου.Εμπέδωσε το.

 

Τώρα,να σημειώσω ότι θεωρώ τα εφηβικά χρόνια πολύ κακό χρόνο επιλογής.Καθότι ακόμη πλάθεσαι σαν χαρακτήρας και σαν άτομο.Συνεπώς..μπορείς να περιμένεις λίγο..Η 5ετία που σου έλεγα.

Αν έχει έρθει η στιγμή ψάξε καλά το στούντιο που θα το κάνεις,η υγεία σου είναι υπεράνω όλων αλλά και τις τιμές.Πάρε βαθιά ανάσα,νοιώσε περήφανος για την επιλογή σου και προχώρα..

Σου ανήκεις.Εσύ σε φτιάχνεις,σε σχηματίζεις.Είσαι υπέυθυνος για σένα αποκλειστικά.Μην απολογείσαι για τις επιλογές , αντιθέτως υπερασπίσου τες.

Άλλωστε ο καθένας έχει μια ζωή.Και ευτυχώς μπορεί να τη ζήσει όπως επιθυμεί.Με ή χωρίς τατουάζ . -

Όλα για ένα καπάκι λεκάνης γίνονται.

2014-08-26 14:39

Την έχεις ζήσει την σκηνή.Την ξέρεις απο έξω και ανακατώτα.Γυρνάτε απο τη δουλειά,τρώτε,σηκώνεται εκείνος απο το τραπέζι,μαζεύεις εσύ μόνη σου τα πιάτα,κάνετε και οι δύο ντούς,πρώτα όμως εκείνος γιατί είναι πολύ κουρασμένος..Δεν μιλάς,είσαι χαλαρή και άνετη μέσα στην 2η ημερήσια αλλαγή ιδιοτήτας σου.Νοικοκυρά.Είσαι και λίγο πτώμα απο τη δουλειά..αλλά όχι είσαι οκ.Δεν θα μιλήσεις.Άστον να κάνει εκείνος πρώτος..θα μπώ εγώ με την ησυχία μου.

Και μπαίνεις.Και το μπάνιο είναι τόσο μούσκεμα που δεν χρειάζεται καν να μπείς στην μπανιέρα.Και το αφρόλουτρο πεταμένο να ρέει και το σφουγγάρι μέσα στη μέση της μπανιέρας και στην επόμενη περιστροφή του κεφαλιού...είναι εκεί..το καπάκι της λεκάνης.Αυτό.Είναι εκεί και δεν είναι σηκωμένο.Ε,όχι!Ως εδώ έκανες υπομονή.Βγαίνεις με σλάλομ απο το μπάνιο και αρχίζεις τις στριγγλιές που συνοδεύονται απο όλη τη λίστα με αυτά που κάνει ή δεν κάνει και σε εκνευρίζουν.

Σου είναι οικεία η σκηνή.Στο πα απο την αρχή. Σε αυτό το ταπεινό κείμενο σήμερα θα σου αποδείξω πόσο εκείνος δεν φταίει,πόσο υπεύθυνη είσαι εσύ για την τροπή της κάθε κατάστασης και πώς τελικά δεν έγινε και τίποτε αν το καπάκι της λεκάνης δεν σηκωθεί ποτέ.

Οι άντρες είναι προγραμματισμένοι βάσει dna,μάλιστα βάσει dna, να προσανατολίζονται σε θέματα όπως,εύρεση εργασίας,εξασφάλιση εσόδων,προστασία κλπ. Οι γυναίκες πάλι είμαστε προγραματισμένες με προσανατολισμό στα οικοκυρικά που τόσο σνόμπαρες μικρή και στα οικιακά.Με απλά λόγια,το ότι ένας άντρας πλένει πιάτα ενώ η γυναίκα του είναι δντρια πολυεθνικής και φέρνει εισόδημα εκείνη στο σπίτι,είναι τελείως παραφύση και για τους δύο.

Συνεπώς,όταν ένας άντρας δεν σηκώνει τα πιάτα απο το τραπέζι,δεν προσέχει την ώρα που κάνει μπάνιο και δεν σηκώνει το καπάκι της λεκάνης κ.α.π δεν το κάνει επίτηδες,αλλά πηγαία.Θεωρεί εντελώς φυσιολογικό να τα κάνεις εσύ.Γιατί εσύ είσαι η κυρία του σπιτιού,η νοικοκυρά και η αρχόντισσα.Ωραία μέχρι εδώ?Ωραία.Τώρα απο την άλλη πλευρά,θα μου πείς ότι εσύ σαν το Βέγγο τρέχεις ολημερίς και είναι απαράδεκτο να μην σε βοηθάει και να τα κάνει και πιο χάλια απο πριν...Ναι αλλά.όταν ζήτησες ισότητα ο άντρας τι σου είπε? Δέχομαι να γίνεις ίση εσύ με εμένα,όχι εγώ με εσένα.Γιατί εγώ κυρά μου πιάτα δεν πλένω,ποδίτσα δεν φοράω!Ψέμματα? 

Τώρα που μέσες άκρες έπιασες το νόημα,θέλω να κάνεις μία ερώτηση στον εαυτό σου: "Θέλω να έχω δίκιο ή να είμαι ευτυχισμένη?" Και τα δύο αποκλείεται να συνυπάρξουν.Όχι γιατί είμαστε διαφορετικοί,άντρες και γυναίκες.Αλλά γιατί είμαστε αλλιώς προγραματισμένοι.Άρα,τώρα που ξέρεις ότι το καπάκι της λεκάνης δεν μένει κατεβασμένο επειδή σε αγνοεί επιδηκτικά...πώς νοιώθεις?Έχει τόση σημασία?Φυσικά και όχι.

Σε ένα ζευγάρι , μια συμβίωση,έναν γάμο τα ουσιαστικά δεν φαίνονται ,ούτε και αγγίζονται.Πάρε απόφαση ότι θα καθαρίζεις κάθε φορά το μπάνιο,θα κάνει πάντα πρώτος ντούς και πότε πότε θα ξεχνάει το καπάκι κατεβασμένο.Αλλα στον αντίποδα θα έχεις πάντα τον άνθρωπο σου.στήριγμα σε κάθε τι,να φτιάχνετε όμορφες αναμνήσεις και να μεγαλώνετε μαζί..Τι πιο όμορφο απο αυτό?

Σταμάτα να γκρινιάζεις λοιπόν,γιατί φταίς σαν γυναίκα και εσύ.Δίκιο δεν θα βρείς αλλά σου υπόσχομαι παντοτινή ευτυχία & ηρεμία;)

 

Εργασία&χαρά (?)

2014-08-25 11:52

Σήμερα,εν έτει 2014 ο κόσμος που ζούμε είοναι ένας κόσμος γεμάτος προσδοκίες,θέλω,στόχους και ωράρια όχι απαραίτητα με τη δική μας συνέναιση.

Ο καταναλωτισμός έχει φτάσει στα επίπεδα εκείνα που για να μπορείς να ακολουθείς την όποια μόδα και να μην φορτωθείς πέρα απο τα κατοχικά σύνδρομα της μάνας σου,και τα δικά σου πρέπει να δουλεύεις.Πολύ.Ασταμάτητα.Ανελέητα.Αβάδιστα,αγόγγυστα και αβίαστα ..που λέν και οι  ροζ διαφημίσεις.

Είσαι λοιπόν εσύ,στην πιο δημιουργική σου ηλικία να ισσοροπείς ανάμεσα σε 12ωρα δουλειάς,κοινωνικές επαφές,σχέση,παιδιά ενδεχομένως,σπίτι και όοολα αυτά με 6ωρο ύπνο για τους τυχερούς.Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι η εξής: είμαι ευτυχισμένη/ος? Μην απαντήσεις.Ξέρω.

Δεν είσαι.Γιατί ακόμη κι αν είσαι δεν προλαβαίνεις να το αντιληφθείς.Χαμένος μέσα στο άγχος για την δουλειά και την επιβίωση περνάν οι στιγμές καπνός.Και για σένα είναι ακόμη και οι διακοπές μία ακόμη διεκπεραίωση με επιτυχία.Το καλό είναι ότι η λέξη ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ είναι μία μαγική λέξη,ενταγμένη τόσο στο λεξικό μας όσο και στη συνείδηση μας.Απλά πρέπει να την θυμηθούμε και να την θέσουμε σε λειτουργία.Το κακό είναι ότι ναι,πρέπει κάποιον/κάτι να ρίξεις σε 2η μοίρα.

Θυμίσου όμως ότι,τα πάντα στη ζωή λειτουργούν βάσει ιεραρχίας.Έτσι ήταν και θα είναι.Εσύ λοιπόν καλείσαι πριν βγείς στη σύνταξη να ζήσεις σωστά τα χρόνια της ζωής σου.Δίνοντας βαρύτητα σε αυτά που εσένα ευχαριστούν.Η δουλειά θα είναι πάντα ένα αναγκαίο κακό αλλά..μήπως ευθυνεσαι λίγο..τόσο δα που σου τρώει τόση ενέργεια ψυχική και σωματική?

Η λύση είναι γραμμένη παραπάνω.Προτεραιότητες.Μάντεψε σήμερα έχεις εργασία για το σπίτι!!

Σε ένα λευκό χαρτί σημείωσε τα πράγματα που μετρούν στη ζωή σου με τυχαία σειρά.Οικογένεια,φίλοι,σκυλί,δουλειά κτλ. Ακρβώς δίπλα απο κάθε τι θέλω να γράψεις 3 θετικά συναίσθηματα που σου προκαλούν και 3 αρνητικά. Εν συνεχεία θέλω σε ένα άλλο λευκό χαρτί να συγκεντρώσεις όλα εκείνα που θα ήθελες να κάνεις παραπάνω για την κάθε κατηγορία. Έγινε! Τώρα με τα 2 χαρτιά σου δίπλα δίπλα και τη ζυγαριά μέσα σου αρίθμησε τις προτεραιότητες σου βάσει των θετικών συναισθημάτων που υπερτερούν στο κάθε ένα.Έχεις τη λίστα προτεραιοτήτων σου έτοιμη!Προσωπικά την έχω στην ατζέντα μου,πρέπει να μου θυμίζω ότι η ζωή είναι γεμάτη όμορφες στιγμές και κάποιες υποχρεώσεις.

Αυτό που θα επιτύχεις αρχικά είναι η δική σου ανακούφιση.Θα έχει ξεθολώσει το τοπίο σου.Έχεις τη λίστα σου , την προσωπική σου δεύσμευση απέναντι στον εαυτό σου για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Όσον αφορά τον τομέα εργασία.Πίστεψε με οι περισσότεροι απο εμάς θα ήθελαν να κάνουν κάποια άλλη δουλειά.Αυτό συμβαίνει γιατί και εκεί στην προσπάθεια μας να παράγουμε περισσότερο,να επικροτηθούμε περισσότερο,να βγάλουμε περισσότερα..χάνουμε τον μπούσουλα.

Αρχικά θέλω να ξαναβιώσεις όλα τα θετικά συναισθήματα που μπορούν να πηγάζουν απο την εργασία σου.Δηλαδή,μπορεί να εξυπηρετείς κόσμο και να χαίρεσαι όταν φεύγουν ευχαριστημένοι π.χ Έτσι προσανατολίζεσαι στο "θετικό".Μετέπειτα πρέπει να πείσεις τον εαυτό σου ότι η δουλειά σου είναι ο τρόπος που βγάζεις τα προς το ζην.Δεν είναι ο προσδιορισμός σου,δεν είναι η ζωή σου.Αυτό είναι εύκολο εάν θυμηθείς πόσες στιγμές σου ΔΕΝ χάρηκες εξαιτίας του εργασιακού φόρτου.Η δουλειά είναι 8ωρη,άντε 10ωρη και με τίποτα..μα με τίποτα δεν πρέπει να εισβάλλει στο σπίτι σου.Σχόλασες? Τέλεια!!! Κλειδώνεις,έφυγες.Σταματάς κάθε σκέψη.Αφιερώνεσαι στην υπόλοιπη μέρα σου.Η δουλειά θα ξεκινήσει πάλι αύριο!Βγαίνεις για ποτό?Συζήτα θέματα που σε ενδιαφέρουν..όχι θέματα που σε αγχώνουν όπως(μάντεψε) η δουλειά! Μην μπερδεύεις τις στιγμές,μην φορτώνεις άδικα το μυαλό σου αλλά και το μυαλό των άλλων.

Εάν πάλι στην παραπάνω λίστα δεν υπάρχει κάτι εξαιρετικά θετικό ως προς τη δουλειά σου..έχω και εκεί τη λύση.Αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού.Ναι.Σε όποια ηλικία.Η υπογράφουσα μετά απο περίπου 10 χρόνια στις πωλήσεις έφυγε.Λούης.Προτιμώ να είμαι ευτυχισμένη και με λιγότερα εισοδήματα παρά δυστυχής με φουσκωμένο λογαριασμό.Προτεραιότητες ;)

Για αυτό το θέμα θα σου μιλήσω σε άλλο post.Κλείνοντας θέλω πραγματικά να κάνεις τη λίστα σου.Προσοχή!Να είσαι δίκαιη απέναντι στον εαυτό σου.

Η ζωή πραγματικά δεν είναι αγώνας δρόμου.Είναι περίπατος.Κοίτα γύρω σου.Είναι κρίμα να προσπερνάς τις ομορφιές ... ;)

<< 25 | 26 | 27 | 28 | 29 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Blog

Το "μετά" του μετά την καραντίνα , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-07-16 15:49
  Αγαπημένοι μου ,   πάει καιρός. Ίσως λίγο περισσότερος από αυτόν που θα ήθελα αλλά ...προσαρμοζόμουν και 'γώ ! Ο Ιούλιος είναι στα καλύτερα του , καταμεσήμερο καλοκαιριού ανάμεσα σε κάποια σκοτάδια ζωής.   Στην προσπάθεια μας , στο 100άρι μάλλον , που κάνουμε καθημερινά για να...

Χρόνια Πολλά σε Εκείνες που Επέλεξαν ή όχι , να Μην είναι Μαμάδες της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-05-09 18:02
Με τις παγκόσμιες ημέρες έχω πολύ κακό προηγούμενο...Δεν μου αρέσουν .  Τις θεωρώ κοροιδία ..μια θλιβερή υπενθύμιση για ό,τι ιδανικά θα ήταν αυτονόητο. Αύριο όμως...αύριο είναι μία γιορτή που όσο και να θέλω να προσπεράσω αδυνατώ. Όχι γιατί είμαι η ίδια μαμά,αυτό το γιορτάζω καθημερινά και με...

Το Μέσον , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-29 11:27
Κοίταζε τα πόδια του . Το ένα πόδι του για την ακρίβεια. Ε , και το άλλο καλο ήταν αλλά δεν ήταν το πόδι του.   Είχε μπεί η άνοιξη. Άνθιζε η καρδιά σου . Δεκατρείς  μήνες μετά το ατύχημα , πρώτη φορά άγγιζε τις  αμυγδαλιές.   Αχ! ήταν μια άνοιξη ξελογιάστρα . Και εκείνος...

Σε ποια κανονικότητα θέλουμε να γυρίσουμε ; της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-21 13:07
  Έχουμε συπληρώσει πάνω απο 40 ημέρες μέτρων , σκληρών μέτρων , πιο σκληρών μέτρων.   Σε όλο αυτό το διάστημα μια πληθώρα συναισθημάτων έπαιζε σαν βουβή ταινία σε κάθε ελληνικό σπίτι , σε κάθε άνθρωπο.   Φόβος για την υγεία , τι είναι ο κορονοιός , υπάρχει , μήπως...

Εχθές με είδε το φεγγάρι , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-04-09 14:23
    Σωπάσανε οι άνθρωποι και επιτέλους ακούγονται τα πουλιά. Σταμάτησαν τα αμάξια και νιώθεις τον άερα στο πρόσωπο σου καθαρό , κανονικό.γήινο. Έφυγε το νέφος και ανακαλύψαμε τον ουρανό. Οι οικογένειες έσμιξαν χωρίς άγχη και χρονοδιαγράμματα. Ο ήλιος λάμπει χωρίς τεχνητά συννεφάκια να...

Έχω την άνοιξη καρφιτσωμένη στην ψυχή μου , απο την Μαρία Π. Ψαθά

2020-04-01 15:40
Απρίλιος . Οι αμυγδαλιές μόνες χαίρονται τον ήλιο και την φλυαρία των πουλιών . Μπορώ τώρα να τα ακούσω γιατί η πόλη είναι ήσυχη..πολύ ήσυχη. Εκείνη η ησυχία που σου κρυώνει το δέρμα και σε ανατριχιάζει  , ακόμη και αν πέφτει πάνω σου ο ήλιος. Τι να τον κάνεις τον ήλιο μόνος σου ; Έχεις...

1ος Διαγωνισμός Παραμυθιού από το λατρεμένο koukidaki.gr

2020-03-23 12:16
    Η αγαπημένη ιντερνετική γωνιά μικρών και μεγάλων διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού .   Θέμα Ελεύθερο και 3 Κατηγορίες για να επιλέξετε .       Μπείτε στο koukidaki.gr για να λάβετε όλες τις πληροφορίες.     Η...

Για πόσο ακόμα θα ακούς τους άλλους ;

2020-03-23 11:57
Γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη   Αν άκουγα εκείνους που με απέτρεπαν να ασχοληθώ με το Taekwondo , δεν θα είχα τώρα έντεκα υπέροχα χρόνια , γεμάτα προπονήσεις ,γέλια , όμορφες στιγμές στο άθλημα της ζωής μου . Αν άκουγα εκείνους που μου έλεγαν πως στα δεκατρία μου δεν αξίζει να...

Τα δεδομένα που σου λείπουν, της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-18 16:28
Θυμάσαι εκείνο το ζευγάρι μοντέρνα αθλητικά που ήθελες να αγοράσεις μεν , δεν είχες τα χρήματα δε..? Θυμάσαι μήπως , εκείνο το εμπορικό που ήθελες οπωσδήποτε να πας και να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό ? Μήπως θυμάσαι , που τσακώθηκες με τον Τάκη γιατί στα γενέθλια σου αρκέστηκε μόνο σε ένα μπουκέτο...

Έμεινα σπίτι και ανακάλυψα τους ανθρώπους μου , της Μαρίας Π. Ψαθά

2020-03-15 16:53
Η περίοδος που διανύουμε είναι η δυσκολότερη στα χρόνια της νεότερης Ελλάδας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό , που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε , σε οποιονδήποτε . Το μόνο μέτρο προστασίας που μπορούμε να πάρουμε είναι η απομόνωση .   Δεν είναι εύκολο και δυστυχώς για κάποιους...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>